• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Popravak IMT 549 DV

B

Bobo

Guest
Danas mi je prekipjelo se po sudovima se naganjavat s nesposobnjakovicima iz Virovitice i odlucio sam uz pomoc prijatelja sam popraviti curenje ulja na svom IMT 549 DV.

Obrisan neispravan link.

Kao sto sam i mislio da su brtvo nestrucno zaljepili diht-masom na karter, i onda ga potom montirali, a to se tako ne radi. Najprije se brtva stavi u zljeb na motoru, i pazljivo se karter namjesti bez ikakve diht mase... Na slici se lijepo vidi gdja je brtva pustala i lijepi trag ulja koji se slijevao dolje:
Obrisan neispravan link.

Prednja brtva je bila OK, ali je takodjer ljepljena diht-masom za karter, a takve stvari ne prolaze...
Obrisan neispravan link.

Ulje je curilo van kroz ovaj prorez na kucistu:
Obrisan neispravan link.


Jos jednom napominjem da drzavni inspektorat nije vidio nikakav nestrucan rad u toj firmi, a ja ovdje imam cisti dokaz NESTRUCNOSTI i ALJKAVOSTI... Zao mi je samo sto nisu htjeli izaci kod mene na teren da im pokazem kako ulje curi van. Niti jedan vijak nije bio dotegnut kako treba, te se uz minimalne napore moglo skinuti karter dolje... Niti jedan vijak :shock: Takodjer sam posudio i moment-kljuc i prije jesenskog oranja cu i doteci glavu kako treba, pa da i s tim rijesim za vjeke vjekova...

Kad ga budemo sutra sastavljali, bit ce jos slika ;)

Sad mi je nekako drago sto taj manijak opet nije sarafao po mom traktoru, jer pitaj boga sto bi tad uspio zabrljati... najbolje ja to sam napravim da valja i stvar rijesena.
 

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
6,020
bobo pa ti to u sezoni radiš :scratch
stavi diht masu i nove diftunge sve dobro pritegni i misliim da neče biti problema.
 
B

Bobo

Guest
Ja znam da nece biti problema, ali u polutke ne ide diht masa nikakva... Samo na dihtunge sa strane, gdje karter nasjeda na blok.

Sezona mi nije vec 5-6 dana i nece iducihi 5-6 tako da je ovo idealno vrijeme da se to radi.
 

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,380
bice to super ako ne bude pustalo na azbestne polutke na izlazu radilice, ali eto uhodani ste sa sarafanjem, lagano odvojite motor i sredite i to ;)
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,066
ma to je IMT mora se sarafati :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 
S

Sesva

Guest
Bobo tako ti traljavo svi danas rade !

Najbolje je da se rjesis garancije na nekim traktorima odma kad ga kupis i odpeljas ga k svom mehanicaru i on ti ljepo sve dotegne i napravi kak treba a ne ovi glupi serviseri nesposobni !
 

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Drzim fige da cete to uspjesno rijesiti. Znam da hocete, ali to je jedini nacin kako mogu pomoci. Jedva cekam slijedece slike, vjerujem da se moze nesto nauciti, i nadam se da mi to znanje nece trebati :) Samo naprijed :)
 

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,558
ljepo, nema šta.....
e samno da on upali kad se sklopi i onda ste poloćžili zamehaničare
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
bobo,pa pobogu zar nisi mogao naći neko čišće mjesto za takvu vrstu popravka??bar da je betonski pod.. :scratch:

al moram te pohvalit zbog truda... ;)

marko355:zašto ne bi upalio??
 

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,558
pa ja mislim da je bobo pametan i da če on to sve dobro sastavit, a ako nedaj bože nešta nebude dobro pa bude moro ponovo cjeli traktor raskoopit...
 

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,261
Pa kakve veze ima paljenje s skidanjem kartera :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 
B

Bobo

Guest
Decki moji... Danas smo ga uspjesno sastavili, i ulje vise ne curi (za sada barem). Slika sastavljanja nazalost nema, posto su mi ruke bile masne jako jako i bilo je zima, no imam slike kako sam vario koljevku prednjeg mosta, posto je pocela pucati od prvog dana kako je traktor dosao. Tek kasnije sam saznao da je slaba koljevka bolest svihi 549DV traktora koja je popravljena tek na 550.10 traktoru koji ima pojacanu koljevku...

Betonski pod nije, iz razloga sto nitko u selu nema betoniranu supu u koji moj 549 moze uci :( mjerio sam na 3 mjesta, ne boj se... I ovako je OK, samo ako imas tacke u koje trpas sve sarafe i alat da se ne pogubi ;)

Sto se sveukupnog dojma tice, komplet brtvi me kosta 50Kn te treba samo imati volje i dobar komplet alata i problem rijesen. Gledali smo da li curi oko radilice, i ne vidi se nikakav trag, osim onog sto je plutena brtva pustala malo...

I samo da znate da je upalio iz prve?!? Iako to nema veze s vezom...


IMT-u svaka cast, ali su ga potpuno upropastili, i vise nikad necu kupiti IMT traktor, ali ce mi ostati u srcu svakako ;)

I samo da ponovim jos jednom: AKO NISI MEHANICAR NE KUPUJ IMT ;)
 
A

Alen

Guest
Bobo kaže:
IMT-u svaka cast, ali su ga potpuno upropastili, i vise nikad necu kupiti IMT traktor, ali ce mi ostati u srcu svakako ;)

Bobo ma što to pričaš?!?!

Jesi dobro?
 
G

GROF

Guest
...BOBO MAJSTOR!!!


SVAKA TI ČAST I FALA!, VRIDAN SI, ISKREN SI,..., OVAKOVI LJUDI GOTOVO DA NIMA NA OVOME SVITU., IMA NAS MALO., ALI NAS IMA...!!! BOG TE BLAGOSLOVIL!
 

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Bravo majstore:)
A sto se tice ovoga sto si rekao da ne kupuj IMT ako nisi majstor, ja nisam majstor, ali znam (barem) jednoga ;) koji bi mi mogao pomoci savjetom ako nesto gadno zaskripi. Jel' tako Bobo? :) ;)
 
B

Bobo

Guest
zrine892 kaže:
a-a joj... :shock:

Sto sad ne valja? Traktor je u mojim ocima popravljen, i ulje vise nigdje ne curi na ocigled kao sto je to prije bilo. prije se vidjela lijepa fleka ispod traktora, pogotovo kad je zagrijan, a sad samo malo masti brtvu naprijed, ali to kad prasine dodje nema vise sanse da procuri...
 
B

Bobo

Guest
marko355 kaže:
bobo položio si za mehaničara :mrgreen:

Davnih dana sam ja za mehanicara diplomirao... davnih dana.
 

Najnoviji postovi

Na vrh