primio sam upit na PM na koji ću odgovoriti ovim putem:
nadam se da se dotični neće ljutiti,napokon svi smo ovdje da dijelimo stečena iskustva
:
sve sadim u isto vrijeme,pa ga prebirem,ja ga prodajem na Dolcu,pa kad poraste za vađenje idemo redom,pa prebiremo uvijek ljepšega,i tako cijelu jesen,dok ne uđe muha ili dok ne smrzne...
davnih godina smo ga otkapali ispod snijega ili smrznutoga pa se odmrzavao u štali,ali to su bila zlatna vremena dok se takva rabota isplatila...
i moj je izgledao kao i darijusov poslije onog snijega,ali evo,već se lijepo oporavio,obraslo se ono što je muha uništila,te ono što je izgnjililo kroz zimu
inače nema straha,poriluk prezimi i najgoru zimu vani,mislim da je ova dobar primjer,a mojega je još pola u ovoj vodurini,i evo - živ je i zdrav
što se tiče kosidbe,tako je radio moj stari oduvijek,navodno se time tjera u debljinu -to je jedna od stvari koju sam nastavio raditi bez propitkivanja,mada sam lani dvije gredice pokosio samo jednom, a jednu,ovu što je na slici još u punoj dužini dvaput,i iskreno,nevidim razliku,tako da
think): ...
ja ga nikad nisam sijao u kontejnere,jer presadnice kupujem,pa bi mi bio preskup a nedostatak ove vrste proizvodnje presadnica je taj da ih ima od debljine osušene vlati sijena do debljine palca,ali meni to uopće ne smeta,jer ga stignem prebrati od prvog do zadnjeg,ne vadim ga odjednom
ja sezonu poriluka rastegnem na gotovo10 mjeseci,zahvalna je to biljčica
što se tiče herbicida,lani je prije sadnje dobio samo dost (stomp),a navodno se kasnije može korigirati s afalonom,što ću probati ove godine
prohelan (gesagard) je bio zakon dok ga nisu zabranili,pokoj mu duši