• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Porsche Diesel

P

Picek

Guest
Naletjed danas u drugom selu nakon Starog Gradeca u smjeru Virovitice na traktor uz cestu..
traktor je Porsche Diesel..
i neodoljivo podsječa na 539 ali sam stao pogledati i mislim da je ovo Porsche Diesel originalan znak na poklopcu motora..
sad, jesam li popušio nečiju foru ili stvarno postoji Porsche Diesel traktor?
čiji je to traktor bio? tko ga je i gdje radio?
zna li netko nešto više...

btw. ovaj traktor je na prodaju pa ako se netko želi hvaliti pred ženama da u garaži ima Porschea :lol:
 
B

Bobo

Guest
Pa bio jei jedan u Pozegi( Bar mislim da je bio porsche) plavi, uredjen, cak mislim da je cijeli generalno sredjen i tako je vukao neku prikolicu i vozio neka drva po gradu... Traktor jepravo lijepo izgledao...


Mislim da nisi popusio foru, jer koliko se mogu sjetiti da je i ovaj licio na 539. Mozda je to isti traktor, a da smo obadvojica popusili foru ;)
 
P

paor

Guest
moj šogor je imao jednog, 1956.godište, traktor je prodan u Trnjane, radio je kao singerica

Obrisan neispravan link.
 
P

Picek

Guest
http://www.porsche-diesel.com/

čak ima i klub vlasnika Porsche Diesel traktora u Sj. Americi :D

http://www.porsche-diesel.com/history.aspx

tu se može pročitati povijest traktora..

ovo je fascinantno:
Between 1956 and 1963 over 125,000 Porsche-Diesel tractors were produced, many of them still in daily operation on farms and ranches all over the world.
:shock:

dakle u 7 godina preko 125 000 traktora :shock:
i to prije 50 godina..
strašno..

baš me zanima pošto ga ovaj čovjek prodaje :?
i u kakvom su stanju motor i mjenjač..
lijepo ga kupiti i srediti i da vidiš :D
 
B

branko

Guest
opet sam napravio neku glupost pa nisam sinoc postao slike i anegdotu slike su farmphotoa, jer kod mene nema vise nijedan od tri koliko ih je bilo nekad.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.


Obrisan neispravan link.


a ova anegdota ide ovako vecinom iz moje okolice isli smo u skolu varazdin vlakom, a kako nam je zeljeznicka malo dalje od kuce rasprela se prica u vlaku kako tko dolazi na zeljeznicku, a moj skolski kolega (sad mi je i drugi susjed) je rekao da je dosao s crvenim porscheom i naravno ekipa ga je zabezeknuto gledala i nije mu vjerovala pa su pitali nas koji idemo na istoj stanici gore dal je to istina, naravno da smo potvrdili kad je dosao s porscheom jedino sto su oni mislili na auto a ne na traktor.
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
ima ovakav jedan i kod mene u selu,mislim da ima oko 60 ks...čak je i na prodaju mislim,jer djed koji ga je vozio je umro,a baka ostala sama,tako da ga nema sad tko voziti...
 
M

Mister x

Guest
Jedan je kod mene u garaži kojeg sam komplet restaurirao i znam se tu i tamo malo pokazat na cesti s njim. Na traktoru sve radi i traktor ima 15 konjskih snaga. Porshe junior mu je puni naziv i idealan je za košnju i lagane poslove tj. prijevoz freze u košari itd.

Dolazilo je par ljudi pitat da ga kupe za 1000 Eura i to je kao super cjena za njega jer je kao star, ali taj traktor nema cjenu jer ga nikad nebi prodao zbog 1000 eura.

Traktor je star 51 godinu i uz puno mojeg truda izgleda jako dobro.


PS. u Njemačkoj ti traktori kompletno preuređeni drže cjenu i do 5000 eura

Eto i jedan link pa oni koji su imali susreta sa njemačkim jezikom nek si prevedu:

http://www.porsche-diesel-classic.de/in ... d_uid=3430
 

Najnoviji postovi

Na vrh