• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

potopna pumpa

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Specifikacija je boli glava, dunfoss ne napravi takvu. S dubine 40m pumpa 10 bara....

hahaha

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,170
To je vijčana pumpa , imam ja sličnu i nije za neke naročite pritiske , radi ona prilično uredno sa dubine od 20tak metara , gore mi malo fali da mogu da je ugušim rukom na izlazu.
Platio sam je 35e a rezervni vijak i ona guma košta 5e.
Opravdana investicija.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
puknuti, kaj pumpaš?

Ja bi pumpal jedan bunar, malo mi je kuća nisko pa si mislim da bi bunar ispumpaval da bude recimo 6m niže od temelja kuće da bi se sva voda u bunar radije slijevala... bunar je 2 metra udaljen od kuće a u podrumu imam problema s vodom koja se diže prema gore jer mi je kuća na ravnici i previše ukopana.... okolo je napravljena drenaža izolacija itd... sve to štima za oborinske, vrag su ove kad nalije ravnicu....pa gura gore

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
pa ja bi je u bunar ..bemu velečasnog , ako diže sto metara mora drukati jebeni tlak ..hm, opcija bjež od toga je sve izglednija

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,170
Ona ako digne 100 metara u visinu ja je pojedem zajedno sa crijevom.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Upravo to i kažem, 100m = 10 bara. Malo koji hidrofor može toliko nadrukat...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,170
Ja koliko znam podatak H je visina dizanja odnosno pritisak koji može da ostvari.
Dužina crijeva ne igra neku preveliku ulogu , istina daje određeni otpor.

novcky

Član
Tu od
27 Srp 2012
Poruka
292
mi uvozimo, prodajemo i servisiramo talijanske pumpe speroni i blu line. smatramo da je pumpa ispravna ak druka 8 bara. Govorim o potopnoj. Ak trebaš pumpu, javi se. Bumo našli nekakvu za tebe.

Posljednje uređivanje:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,170
Ja ne nađoh nijednu vijčanu u ovom katalogu , vjerovatno ih ni ne proizvode.
Najmanja koju sam vidio je ova SVM ali je i ona sa radnim kolom , jednostepena što je opet po meni bolja varijanta nego vijčana.

novcky

Član
Tu od
27 Srp 2012
Poruka
292
sad vidim na njegovom linku na slici da je vijčana. Ove kaj moji dečki u firmi repariraju imaju na ulazu neki segmentni disk ispod zaštitnog sita. S donje strane je motor potopljen u ulju. Visine su do metar i pol. Ja sam inače vozač i nije mi to specijalnost pa nemrem tvrditi kakve su iznutra.

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Nema takve teme pa cu pitati tu, Jucer ukljucim potopnu pumpu i iskoci mi fidijevka. Prekjucer sve normalno radilo i nitko nije nista dirao i najednom nece. jel tko zna sta bi mogao biti razlog da kad ju ukljucim iskace fidijevka?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
za prvu pomoč isključi uzemljenje , ako i tako neče oda prebrikaj fidovku ....i normlano pazi da te ne šusne

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,170
Idi najdalje što možeš do pumpe i raskopčaj je pa pokušaj pustiti napon i vidjeti iskače li ili ne.
Rastavljanjem samo uzemljenja nećeš saznati ništa , bilo gdje da se stvori otpor između faze i zemlje (ne nužno uzemljenja) ona će da izbaci.

Pokušaj raskopčati i omski izmjeriti namotaje pumpe prema uzemljenju.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ne otpor , ako se svori otpor nema prolaska struje ..da bi struja prolazila otpor mora biti mali ili nula
."beskonačni" otpor ima izoacija , zato i je izolacija .

Idi najdalje što možeš do pumpe i raskopčaj je pa pokušaj pustiti napon i vidjeti iskače li ili ne.
Rastavljanjem samo uzemljenja nećeš saznati ništa , bilo gdje da se stvori otpor između faze i zemlje (ne nužno uzemljenja) ona će da izbaci.

Pokušaj raskopčati i omski izmjeriti namotaje pumpe prema uzemljenju.

zapravo sve to nema smila jer se ne razumije u struju , može samo napraviti sranje sebi ili onima uz sebe

Najnoviji postovi

Na vrh