• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Potpore za osiguranje od mogućih šteta proizvodnji u poljoprivredi

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,560
7.2.2011
Temeljem članka 60. stavka 2. Zakona o državnoj potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju (»Narodne novine« br. 92/10), ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja donio je Pravilnik o ostvarivanju prava na potporu osiguranja od mogućih šteta proizvodnji u poljoprivredi.

Pravilnik je objavljen u Narodnim novinama broj 12/11. i stupio je na snagu 04. 02. 2011. Ovim Pravilnikom propisuje se visina potpore, način i uvjeti za ostvarivanje prava na potporu osiguranja od mogućih šteta proizvodnji u poljoprivredi.

Pravo na potporu mogu ostvariti pravne i fizičke osobe koje su poljoprivredna gospodarstva u smislu članka 3. Zakona o poljoprivredi (»Narodne novine« br. 149/09)., te koje su u svojstvu osiguranika za svoju poljoprivrednu proizvodnju osigurane policom osiguranja od šteta proizvodnji u poljoprivredi. Pravo na potporu ostvaruje se za biljnu i stočarsku poljoprivrednu proizvodnju, a predmet osiguranja je vrsta usjeva, sadnog materijala, višegodišnjeg nasada i vrsta životinje.

Potpora osiguranju proizvodnje se ostvaruje nakon cjelovite isplate ugovorene ukupne premije osiguranja po pojedinoj polici osiguranja, odnosno plaćene premije po skupnoj polici osiguranja i iznosi 25% troška zaračunate ukupne premije osiguranja, odnosno premije po skupnoj polici osiguranja, bez obzira na osigurani rizik za koji je sklopljena polica osiguranja.

Za ostvarivanje potpore, potrebno je podnijeti Zahtjev za potporu. Zahtjev se podnosi Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju putem onog Regionalnog ureda, u kojem je poljoprivrednik upisan u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Zahtjev se podnosi do 15. 4. tekuće godine za proteklu godinu na Obrascu br.1., koji se nalazi u prilogu Pravilnika i njegov je sastavni dio.

Stupanjem na snagu ovoga Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o ostvarivanju prava na potporu osiguranja od mogućih šteta proizvodnji u poljoprivredi (»Narodne novine« br. 41/10).

www.hok.hr
------------------------
Možda informacija bude od pomoći. :)
 

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
911
kod kojih osiguranja su najbolji uvjeti za poljoprivrednike ima ko iskustva s placanjem kad se desi steta
 

Najnoviji postovi

Na vrh