Nije anegdota, ali bi mogla biti nekakva "pouka".
Elektroenergetski sistem sustav u HR (kako kome paše frazeologija), je baziran, temeljen na prastarim dalekovodima i "mreži", svemu što je izgrađeno u onom "svekoliko pljuvanom socijalističkom režimu, sistemu".
Baš me zanima koja je razlika ljudima usred ciče zime ne osigurati adekvatno grijanje, ili sada na +32 u hladu, ne dopustiti za zdravlje nužno potrebno hlađenje?
Meni je itekako jasno što nam na uličnoj mreži u nedjelju popodne rade brojne privatne solarne elektrane (za one koji ne znaju, pumpaju napon preko konstrukcijskih granica elektroničkih komponenti u kućanskim aparatima itd. itd. da Vas ne zamaram strujom. Osobno sam prije par tjedana financirao novu elektroniku za Candy perilicu, jer je napon prevazišao 250V, tko razumije OK, tko ne opet OK. I neke od Vas to čeka, kad tad...)
Čija je to briga, ili nadležnost, naravno vrhovnog državnog operatera, kojim rukovode oni na vlasti, znamo koji su i da su uhljebi, a ne stručni i sposobni...
Zašto sam to uvrstio, pa da saznamo, da se zbudimo, koliko smo nove, kapitalne, elektroenergetske infrastrukture izgradili? Zašto tako malo ili puno?
Ako se to ne dotikavle ovog foruma, samo si ugasite svjetlo, isključite si struju i uživajte.
Za što smo mi spremni???