• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pozzzzz svima

K

knin

Guest
E izgleda da sam j... sreće. Večeras idem nahranit svinje i vidim da krmači curi nešto bijelo.E sad jel bi to moglo bit da nije ostala bređa jer u onom tekstu što si stavio piše da četvrta faza počinje 14-16 dan od oplodnje. Ma ubiću se ako se počne tjerat:icon_hang:

A stara nije prasila se 3 puta

BJONDA

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
208
ako ima bjeli iscjedak vjerovatno nije bređa ali ni to nije 100posto a ciklus tjeranja ti se računa od zadnjeg dana prošlog tjeranja

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Proslo ti je 21dan ak je 26.04 pocetak tjeranja.

SPOLNI CIKLUS•Spolni (estrusni) ciklus je vremensko razdoblje od početka jednoga do početka drugoga estrusa (tjeranja, gonjenja) •tipične poliestrične i multiparne životinje. •ponavlja se tijekom godine u prosječnim razmacima od 21 dana (18 do 24 dana)razmacima od 21.

K

knin

Guest
Zadnji dan joj je bio 30.04. već 1.05. je bila normalna.Ako se računa od zadnjeg dana tjeranja jučer je bio 17 dan. Ma pratiću kako se ponaša i to je to

K

knin

Guest
ako ima bjeli iscjedak vjerovatno nije bređa ali ni to nije 100posto a ciklus tjeranja ti se računa od zadnjeg dana prošlog tjeranja

Znači danas joj je 18.dan jel tako? Ako nije bređa pon ili utorak bi mogla pod bicka?:icon_scratch:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Pa cekaj kak to mislis od zadnjeg dana:icon_scratch:
Pa jel znate citat,ljepo pise od prvog dana tjeranja se racuna i 12-24dana od tog je iduce tjeranje.:icon_surprised:

BJONDA

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
208
svinjama se bavim takoreči od kada znam za sebe i uvjek je bilo da se računa od zadnjeg dana tjeranja

BJONDA

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
208
još nikad nije bilo odstupanja više od jednog dana , a imate temu o svinjama pa malo prelistajte postove i nači čete odgovore na mnoga pitanja koja vas muče u uzgoju svinja: Svinja:

K

knin

Guest
Ma čitala sam ja Bjonda temu o svinjogojstvu od prve do zadnje stranice. ima stvarno svašta. A ja sam do sad od zadnjeg dana tjeranja računala 18 dana . taman se pari 21dan i uvjek mi palilo al pitala sam čisto onako da znam jeli od prvog ili zadnjeg dana a to u konačnici ispadne isto samo sam vama malo digla živce i zato se ispričavam. Evo od jučer se počela crvenit a danas divlja po boksu ali jede i nije zainteresirana za bicka. ma po svemu će ona pod nož jer moj muž to po kratkom postupku izriče presude hehehe. Dosta je bilo nerviranja
.

K

knin

Guest
Evo dragi prijatelji ja jutros "zajašila" krmaču stoji ko ukopana, probam pustit bicka hoće i on i ona al klizavo im poslje kiše pa nemaju uporište i ništa(van sam ih istjerala).Idem oko 2 popodne isto tako. A ja ih zatvorim u boks i on iz prve pogodi.Stajali su 5min sigurno . Nakon desetak min isti scenario opet stajali 5 min.e sad ako nije ostala biće kobasa na jesen od nje! I još nešto zanimljivo-kad je gurka i namješta bježi i skiči ko luda a čim priđe odnazad stoji i šuti! pa šta je to ljudi moji ona kao da neće predigru već bi odma "usridu" hihihihi: jel neko imao takav slučaj ili sam ja iznimka? kako bilo da bilo vidjećemo a po svoj prilici joj se produžio ciklus i to se dešava zar ne?

Najnoviji postovi

Na vrh