E to vidiš sada spada u dopunsku djelatnost,tak mi je barem knjigovođa objasnio...
Samo ne kužim kaj je sa ljudima koji tak povremeno idu na plac,a nisu zaposleni,niti u mirovini...
Jer dopunska djelatnost i paušal poreza vrijedi samo ako si zaposlen po nekoj drugoj osnovi...
Ja tu više niš ne razmem...
dok god ne uvale fiskalne blagajne apsolutno svima na tržnicama na malo,nikakve šanse nema država da kontrolira tih vaših 30%,50% svejedno koliko već,prema tim tzv. pravilnicima na koje se pozivate,isključivo iz razloga jer je to nemoguće praktično kontrolirati....jer nitko nije lud realno prikazivati promet,ako ne mora,a atoliko inspektora država nema.
pa čak i da se to realizira ,ta apsolutna fiskalizacija,u praksi je skoro nezamislivo kako ćete vi kao povrtlari moći ocijeniti kada je došao trenutak tih vaših 30 ili 50%,jer kako možete znati unaprijed vaš apsolutni prihod u toku godine ,jer cijene se dnevno mijenjaju,roba se ne proda ili propadne dio itd i kojim ćete instrumentarijem ocijeniti da ste popunili kvotu za maloprodaju ili veleprodaju???
po meni ,je zakon u takvom izdanju i protuustavan jer se država grubo mješa u slobodno poduzetništvo..
nadalje ,uvjeren sam da je sve ovo nedorečeno tumačenje zbrda zdola napisanog prijedloga zakona kojeg može oboriti čak i prosječno nesposobno hrvatsko sudstvo.
ali ako mislite da država ne zna da tržnice obrću solidan keš i da neće pokušati staviti svoju gladnu šapu i na taj gotovinski plijen,varate se....pogotovo što za takve zakone drukaju korporacije i njihovi shoping centri kojima su tržnice direktna konkurencija...