Kao prvo ovo što navodi ZJ nije točno da Adria 04 ima prijenos i mjenjač u sistemu Eurosistem nije točan, ustvari nije ni približan točan. Tako da ZJ nemoj obmanjivati svekoliko članstvo na ovom forumu.
Ovo je od Labinprogresa Flora 070, jedan od najlošiji modela ikad viđenih, rađena je po nekoj kopiji od Talijana , samo što ta Talijanska (je bila crvena). Vidio jednu i drugu u živo. Ta Talijanska je bila nekoliko godina u upotrebi i raspala se vrlo brzo. Dok ova Flora 070 je ista koma, kako znam ? Znam jer sam radio mjenjač na njoj . Koji je stradao zbog kvačila , ustvari loše riješenog kvačila (koji se isto naziva Eurosistem). Znači prijenos je remen i zatezač remena je sa unutarnje strane (konusnog dijela remena). Tako da je mjenjač najeba jer to nije nikako odvajalo i polomili su se elementi polužja poluga mjenjača.
Koliko vidim ovaj link koji je stavio #zoran89 ima isti sistem kvačila. Tako da je to problematično. To što se naziva "Eurosistem" je "Bull shit". Ustvari to je naziv koji se može opisati kao nešto dobro, kao nešto novo, kao nešto Europski. A to je najjeftinij način transmisije remenom . Tako da takav sistem prijenosa i kvačila imaju masa kopačica koje nemaju mjenjač , nego imaju samo pogon naprijed ili eventualno i nazad. I to riješenje za kretanje unazad je isto riješeno preko remena i dodatne remenice.
Navedeno je iz osobnog iskustva , a to znači da su ova dva modela Adria 04 i FLora 070 prešla preko mojih ruku.
Donositi odluku za neki mtk na osnovu motora koji ima ugrađen nije mjerodavno. Naravno da postoje razlike od motora do motora. To bi se moglo uzeti u obzir ako se kupuje samo motor za neku x- y namijenu. Ali ako se kupuje neki mtk onda ga treba gledati u cijelini od motora - prijenosa - kvačila - mjenjača - pogona.
Ovdje je opisano navedeno.
Evo jedan primjerak Flore 70. Motokopačica sa Briggsovim motorom Quantum XM 55. Ima dvije brzine + rikverc, prijenos i kvačilo preko remena, zatezanje remena prema van (odnosno zatezač remena je na konusnoj strani remena). Starost ove...
poljoprivredni-forum.com