A ja šta god kažem govorim iz vlastitog iskustva naradio sam se i sa Kubotom i ac i tv i goldoni, trenutno prema buđetu nemaš za ac jer oni bolji su oko 8-10t€ polovni plus još min 1000€ po priključku
Novi traktori takvoga ranga su od 18t€ goldoni euro 40-45 koji ja nikome nebi preporučio pa do 25t€ Maxter, dok je ac nakon nove godine prvi zglobni model 28-29t€ isto i za fiksne modele vrijedi cijena
Imaš opciju fiksnoga Ferrarija Cromo k400 oni su 103tkn+pdv s time da njima prolazi eko norma i sljedeca serija u zamjeni te je 10ks slabija a drži istu cijenu, naveo sam ti provjerene cijene novih traktora,mislim da se ne nalaziš u njima.
Zato sam ti preporučio tv za koji ja osobno nisam fan, čak razmišljam i o preporukama kad je on u pitanju ali moram uzet u obzir s čime raspolažeš i trenutno jedino on ulazi u tih 6500€ da u tome imaš i priključke neke, jezivo je koliko je cijena polovnih traktora otišla gore ali moraš si nać nešto u tom rangu, većina ovih koje sam naveo su širine od metra do metra i dvadeset to se da prilagodit sa postavkama felgi i okretanjem felgi.
Nije da ja hvalim i zagovaram mašine koje su stare 35 godina nego ljudi nemaju za novo sad kad znaš cijene kad si već reko da ja hvalim stare reci dali si u mogućnosti ili dali bi dao toliko za novi kada realno nisu toliko bolji s obzirom na cijenu koju traže, većini novih traktora jedina dogradnja je serijski servo sve drugo imaju isto, model ac 94 godište koji ja imam radio se do lani i bio je isti identičan mome po pitanju mehanike i komandi, jedino je gore bio yanmarov motor i cijena od 22t€ a ja za moga dao 7500🤔...za naše potrebe dobri su i polovni a ti ako si do sada to radio sa frezom da si kupiš tv732 odnos bi bio ko da si se vozio u fići a sada u rolsu...
E da još taj famozni hittner da komentiram dakle to ti je isti TV samo sa original servom i par kila plastike, lako moguće i lošiji dijelovi ako je to uopće moguće u odnosu na stare serije tv-a ista stvar je i sa gore spomenutim goldonijem euro45, to je ista serija Univerzal sa slabašnim serijskim servom i vodom hlađenim motorom, mjenjač i komade ista stvar s time da ljudi imaju poblema sa tim novim serijama dok stari rade bez greške.
Još jedna stvar kod kupnje polovnih traktora nikad ne gledaš da je sređen gledaš da kupiš cim jeftiniji krš pogotovo kad je tv u pitanju i onda ga doma slažeš i uređuješ jer tek tada imaš neku sigurnost u mašinu a njih ti predlažem cišto radi cijene i cijene priključaka šta kod bilo koje druge marke ide barem duplo skuplje...a koliko sam shvatio za hobi poljoprivrednika koji ne misli znatno povećavat posao je sasvin solidna opcija...
Tv u odnosu na goldoni ima samo jednu prednost a to je težina koja koristi jedino u vuči prikolice a goldoni ima mogućnost pogonske tako da je i tu bolji ako si u stanju kupit je...