• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

prerada pumpe prskalice u pumpu za navodnjavanje

mate123

Član
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
55
pozdrav
interesira me dali je moguce pumpu s prskalice prenamjeniti u pumpu za navodnjavanje.
problem je slijedeci...kako je svake godine susa, a meni je vise puna kapa pumpanja vode na ruke i iz bunara i iz cijevi rucnom pumpom pa trazim neku zamjenu.

ima li pumpa sa prskalice snage izvlačiti vodu iz bunara s nekih 7-8 metara dubine. dali takva pumpa uopce moze povlaciti vodu ili u nju voda dolazi slobodnim padom?
pitanja je 100, pa molim iskusnije da kazu koju
 

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
911
ja sa svojim atomizerom izvlačim vodu sa par metara iz cjevi i ide za 5 minuta 450 litara
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,909
nije joj to namjena, namjena joj je potis, a mislim da joj ni protok nije velik, ima li na njuskalu pupmi za navodnjavanje, cijena, i druga stvar na sto bi pogonio pumpu, struja je bokji izbor, jer dizel je skup plus habanje stroja, traktora,
 

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,430
Mogla bi se ta pumpa koristiti za to što ti hoćeš ali za dosta male površine. Protok joj je inače mali, pogotovo ako će usisavati sa te dubine. Osim toga ta pumpa je klipno - membranskog tipa, što znači da sadrži dosta pokretnih dijelova i podložna je kvarovima. Zato mislim da ti se to ne isplati, bolje potraži neku rotacionu pumpu, daleko veći protok osim toga nije kvarljiva i jednostavna je za održavanje.
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Evo moje jedne pumpe za navodnjavanje i ispumpavanje od jezera do gnojnice,stara je oko 7god.i još radi ko vurica.
Mislim da je njemačka proizvodnja.





Nisam mogel nac pripadajuću temu pa bi molio moderatore da premjeste tam di bi trebala biti.
Hvala.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh