ne...:rolfer:
Neznam gdje i kako se raspitati ali zanima me dali se smije prevoziti drvo ispiljeno na furke ili direktno za loženje, bez papira. Dakle imam svoju šumu, i da nevadim sve moguće papire i doznake, dali smijem ispiliti drva na 25 cm i tako ih voziti doma?
smiješ voziti do 40 cm duljine bez popratnice.
druga je stvar što nisi radio službenu doznaku.
Ok, znači mora mi lugar prvo napraviti doznaku, i onda sa tim papirom mogu vozit do duljine 40 cm? jel tako? jer kod nas je uvriježeno mišljenje da se smije vozit kratko piljeno, bez ikakvog papira pa sad provjeravam da vidim dali je to istina ili ne
po zakonu smiješ voziti do 40 cm bez popratnice. doznaku radiš po vlastitom nahođenju. ja za sve imam papire, od papira za doznaku, od iskaznicu šumoposjednika, tako da ne brinem.
mali off.
mi imamo čuvara privatnih šuma koji je i lovočuvar lokalnog lovačkog društva. on ne prijavljuje one za koje zna da tu imaju šume, radili doznaku ili ne, ali prijavljuje prijevoznike i drvokradice. inspektor je bio par puta, ali sve ostaje na tome.
ako imaš nekog ljubomornog da ti napakosti, onda jednostavno nisi imao sreće.
Neznam gdje i kako se raspitati ali zanima me dali se smije prevoziti drvo ispiljeno na furke ili direktno za loženje, bez papira. Dakle imam svoju šumu, i da nevadim sve moguće papire i doznake, dali smijem ispiliti drva na 25 cm i tako ih voziti doma?