• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

problem deutz bf 4 m 1012 motor

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,025
muhanicar-nisi me dobro shvatio to je samo pumpica koja daje gorivo unutra u sistem to je ta pred pumpa
Odustajem jer takvu pred pumpu nisam nikad videl, a ni neznam čemu služi. Ali ako ona pumpa gorivo u sistem kaj onda pumpa gorivo na dize? Ona sigurno ne.
Daj to malo poslikaj sa prednje strane da se vide dize ili barem lajtunzi.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ja sam gledao na netu taj motor.Izgleda ima svaka dizna svoju pvp.Povezane su polugom za dodavanje gasa.Kod njega je najvjerovatnije zaribao neki element u nekoj od PVP i nemoze otvoriti ni ostale elemente.Ta predpumpa mu je ustvari AC pumpa.@strojnik mene interesuje taj dio sto lici na neki elektromagnetni ventil.Na koji nacin se gasi taj motor.Jel poluga ili je struja za gasenje.

strojnik

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
174
Ja sam gledao na netu taj motor.Izgleda ima svaka dizna svoju pvp.Povezane su polugom za dodavanje gasa.Kod njega je najvjerovatnije zaribao neki element u nekoj od PVP i nemoze otvoriti ni ostale elemente.Ta predpumpa mu je ustvari AC pumpa.@strojnik mene interesuje taj dio sto lici na neki elektromagnetni ventil.Na koji nacin se gasi taj motor.Jel poluga ili je struja za gasenje.

ima polugu koja je pricvrscena na elktromagnet koji ju pogurne i zatvori u trenutku gasenja elektornsko gasenje je i ima elektronski gas

strojnik

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
174
tako je
ona daje naftu u sistem sad vjerovatno je tamo nesto s..bano(nedaj boze) a vjerovatno je onda ce bit kalvarija ali mi nije jasno zasto neda naftu na dizne?
druga slika tako je njega smo uzeli dole i isporabili on radi

Posljednje uređivanje od moderatora:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Moras provjeriti reaguje li taj ventil.Jeli moguce ga izvaditi van sa prikopcanim kablovima i dati kontak.Tad bi se trebalo vidjeti dal reaguje,jer njegova je uloga da propusti gorivo u PVP.Nesto slicno kao i na autima.

Ovo bi trebala biti poluga za dodavanje gasa.Ako je tako onda mu je gas mehanicki,a ne elektronski.

Uploaded with ImageShack.us

Posljednje uređivanje:

strojnik

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
174
nas ima elektronski gas a nisam znao da tu ima ventil unutra sutra odmah to rastavljam i idem pogledati

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Jel si gledo jel uopće baca gorivo na dizne, ili ih samo nemože probiti, popusti cijevi pa vidi.

Na 250bara treba otvorit dizna.

Ako ne baca, provjeri hod štange, između položaja gašenja i max. gasa mora imati hoda min.16mm. Ili ti neradi regulacija, ili je negdje zapelo.

Ova crvena strelica pokazuje na poklopac, njega skineš i vidjet ćeš mehanizam koji gura letvu. Daš kontakt i vidiš da li se što događa, ako nema pomaka, elektronika neodrađuje svoje, e sad, da li je do samog mehanizma ili struje to treba izmjeriti.

Letvu pomakni rukom, pa probaj upalit..

Posljednje uređivanje:

strojnik

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
174
Jel si gledo jel uopće baca gorivo na dizne, popusti cijevi pa vidi.

Na 250bara treba otvorit dizna.

Ako ne baca, provjeri hod štange, između položaja gašenja i max. gasa mora imati hoda min.16mm. Ili ti neradi regulacija, ili je negdje zapelo.

Kad ovo provjeriš, i ako nebaca gorivo, poslikaj motor s strane zamašnjaka pa ti označim gdje možeš pogledat i provjerit.
1.otvorili smo i nista sad dali nismo dovoljno prezracili moguce ali smo ga zracili jako dugo i jos smo svaku diznu posebno otvarali da da gorivo i nista
2.to nismo provjeravali
3. to cu sutra
jos jednom hvala

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Zadnja lepa fotka, pa sam ti označio gdje da gledaš. editiro sam post, a na predhodnoj je stranici pa si pogledaj.

Vidim,pito si istina bog davno kolika kompresija treba biti.
28-33 bar.

Posljednje uređivanje:

strojnik

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
174
petre hvala sutra cu prebati pa se cujemo

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
A kad daš kontakt jel ima pomaka unutar, ili i dalje sve miruje.

Onaj ventil što je netko spominjao, to zakreće letvu u položaj gašenja.

Poigraj se s tim, probaj ručno pomać letvu i tad alnasuj. Ako je dobro odzračen mora bacit na diznu.

Pokrenut letvu mislim da možeš kroz onaj poklopac što si skidao.
Jel uopće dobiva napon na elektromagnet gašenja, ono između 2 dizne, ima uštekan kabal s 2 žice.

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
Kak ste ga odzračili? Pitam jer ima jedan štos.... ovu dobavnu pumpu zavrtite bušilicom u smjeru kak se inače vrti. Najbolje je s bušilicom koja ima regulaciju okretaja... prvo polako i onda sve brže.

strojnik

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
174
petar-mislis uzeti taj blok dole i npr prstom pritisnuti letvu i onda probati.dobiva napon sve normalno radi sto se tice gasenja .tamo izmedu druge dizne bi morao doc indikator ulja ako se ne varam ima zice.
motohod-da tocno tako kako kazes sa busiljicom i tako dugo dok nje sav zrak iztjerao iz sistema.a na sto tocno mislis da ima neki stos?

strojnik

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
174
vise neznam kako bi dalje sa tim motorom mozda ga dobro ne prezracujemo? dali zna tko kako se taj motor prezracuje da bude sve po redu jer mozda sto preskacemo bio bih vam jako zahvalan

strojnik

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
174
zanima me ovako nosili smo pumpe da ih pogledaju jel valjaju i nevaljaju pa smo na rucucili nove e sad me zanima dali one mogu ici na stare podloske(bajlage)ili se moraju raditi nove ili mogu ici na stare dali visina pase hvala

strojnik

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
174
zanima me ovako nosili smo pumpe da ih pogledaju jel valjaju i nevaljaju pa smo na rucucili nove e sad me zanima dali one mogu ici na stare podloske(bajlage)ili se moraju raditi nove ili mogu ici na stare dali visina pase hvala

cudno da nitko nezna pomagajte

Na vrh