Odustajem jer takvu pred pumpu nisam nikad videl, a ni neznam čemu služi. Ali ako ona pumpa gorivo u sistem kaj onda pumpa gorivo na dize? Ona sigurno ne.muhanicar-nisi me dobro shvatio to je samo pumpica koja daje gorivo unutra u sistem to je ta pred pumpa
Ja sam gledao na netu taj motor.Izgleda ima svaka dizna svoju pvp.Povezane su polugom za dodavanje gasa.Kod njega je najvjerovatnije zaribao neki element u nekoj od PVP i nemoze otvoriti ni ostale elemente.Ta predpumpa mu je ustvari AC pumpa.@strojnik mene interesuje taj dio sto lici na neki elektromagnetni ventil.Na koji nacin se gasi taj motor.Jel poluga ili je struja za gasenje.
1.otvorili smo i nista sad dali nismo dovoljno prezracili moguce ali smo ga zracili jako dugo i jos smo svaku diznu posebno otvarali da da gorivo i nistaJel si gledo jel uopće baca gorivo na dizne, popusti cijevi pa vidi.
Na 250bara treba otvorit dizna.
Ako ne baca, provjeri hod štange, između položaja gašenja i max. gasa mora imati hoda min.16mm. Ili ti neradi regulacija, ili je negdje zapelo.
Kad ovo provjeriš, i ako nebaca gorivo, poslikaj motor s strane zamašnjaka pa ti označim gdje možeš pogledat i provjerit.
zanima me ovako nosili smo pumpe da ih pogledaju jel valjaju i nevaljaju pa smo na rucucili nove e sad me zanima dali one mogu ici na stare podloske(bajlage)ili se moraju raditi nove ili mogu ici na stare dali visina pase hvala