M
Ja več 6 godina pravim sjenažu i nemam nekih velikih problema sa kvarenjem.Kodnas ljudi najviše prave grešku što bale nevoze odmah nego ih ostave na njivi pa dođu vrane pa kanđama probijaju najlon.Bala treba biti dovezena u roku 24 sata pregledana i zaljepjena ako se probije jer ako se ide vozit za par dana kada je započela proces vrenja i probije onda ju više nevredi ljepit jer če se kvarit.Sjenaža bi trbala biti potrošena u godini dana jer sve šta stoji duže nije dobro.Bale bi trebala imat tri sloja njlona omotač bi trebao biti dobro naštelan tak da dobro isteže foliju da se ona dobro povari.itd...
Nemoj ih slagat izravno jednu na drugu nego ih malo poveži ako dolje daš 6 onda na njih daš 5 pa na ovih 4 pa se neče iskretat. Ja tak slažem i to odmah i nema problema.Evo mojeg skladištenja lanjskih, otpada nisam na 200 bala imao ni dve bale. Nisu mačke skakle po njima, a i miševi ih nisu dolje izbušil. Transport je odma, a dižem ih nakon mjesec dana dok otkipe jer mi se inače iskreću mada ima slučajeva da se i kasnije nagnu...
A ovo su neke od dotičnih kada se otvore