M
maksica6
Guest
Ovako imam jedan problem sa gradevinskim zemljistem.Kupio sam zemljiste od covijeka uredno sve platio prenio na sebe (gruntovno i katastarki ) na zemljiste sam imao samo SLUZNI put. Posto sam htio imati pravi ulaz od istog covijeka sam kupio i dio njegove parcele (5,5 m sirine tj 39 chv ) uredno sam dao napravitiplan kuce ,geodeta je napravio elaborat ,elaborat predan u katastar iz katastra je proslijeden u gruntovnicu u gruntovnici upisan na mene ,tako da imam gruntovno sve u redu.E sad posto je ovaj prodao meni put ,on sad do svoje stale moze doci samo pjeske ( cca 1,20 m sirine ) Posto je on sad prodao stalu (stalu ne moze ucrtati ako ne srusi neki zid jer mu moja parcela granici sa zidom (posto me nije kod kuce prosli tjedan sam slucajno navratio i vidim da su mi srusena 2 oraha edan cca 80 cm fi ,a drugi cca 60 fi zvao sam policiju ,oni su dosli pregledali i rekli da trebam napraviti privatnu tuzbu. Da se vratim na stalu ,posto je on prodao stalu (ugovori sigurno nisu napravljeni posto je brat i sestra suvlasnik,sestra je pod starateljstvom ) ovaj koji je kupio sad OCE da ima po mojem ulaz na parcelu tj do stale,moze li on traziti da mu ja dam prolaz po svojem putu 5,5 m sirine. On ima ulaz cca 1,20 m pjeske ,ali samo preko mojeg moze ici sa autom,ja mu po svojem putu nebih dao da prolazi posto je on ovog nagovorio da na mojem porusi ova dva oraha.
Znaci on bi zelio koristiti put (koji sam ja kupio 5,5 m sirine ) on moze do stale sad doci po 1,20 m putu samo pjeske.Moze li on uopce razdvojiti stalu i kucu katastarski (kuca nije ucrtana ,stala isto nije ucrtana ali moguce da stala ima gradevinsku dozvolu posto je za stalu dobio kredit (zelena izgradnja ) ja bi zelio da izbijegnem da on koristi ovaj moj put,posto ima 1,20 m ulaz na parcelu,neka ovaj koji mu je prodao porusi dio garaze i nek mu dade put,ili u najgorem slucaju imam pored ove parcele jos jednu u kojoj smo suvlasnici (oko 20 ljudi ) i on je suvlasnik (prodavaoc stale ) te si nek tuda napravi put,ali to mu sigurno ne odgovara jer je kraj potoka i nije na glavnu ulicu,a ovaj moj put je na glavnu ulicu. Svaka pomoc i sugestija je dobrodosla !!!!!!!!!!!!!!!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Znaci on bi zelio koristiti put (koji sam ja kupio 5,5 m sirine ) on moze do stale sad doci po 1,20 m putu samo pjeske.Moze li on uopce razdvojiti stalu i kucu katastarski (kuca nije ucrtana ,stala isto nije ucrtana ali moguce da stala ima gradevinsku dozvolu posto je za stalu dobio kredit (zelena izgradnja ) ja bi zelio da izbijegnem da on koristi ovaj moj put,posto ima 1,20 m ulaz na parcelu,neka ovaj koji mu je prodao porusi dio garaze i nek mu dade put,ili u najgorem slucaju imam pored ove parcele jos jednu u kojoj smo suvlasnici (oko 20 ljudi ) i on je suvlasnik (prodavaoc stale ) te si nek tuda napravi put,ali to mu sigurno ne odgovara jer je kraj potoka i nije na glavnu ulicu,a ovaj moj put je na glavnu ulicu. Svaka pomoc i sugestija je dobrodosla !!!!!!!!!!!!!!!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.