• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Program ruralnog razvoja - 2017 do danas

marko slavonac

Novi član
Tu od
12 Sij 2026
Poruka
2
Ja polovicom 12 mj slao dopunu i sad prije neki tj.dana opet zanima me daki sam otpisan ili sam jos u igri,dali je netko bio u slicnoj situaciji mjera je 75.01

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,414
Ja bio pri vrhu. I dobio odbijenicu jer sam voćnjak posadio, a ne pisao u natječaj pa onda sadio. Iako tako nije pisalo u pravilima. Ja sam ga posadio nakon što je izašao natječaj.

Pisao žalbu. I već mjesecima ni traga ni glasa

jacko

Aktivni član
Premium
Tu od
4 Ruj 2014
Poruka
144
Ja bio pri vrhu. I dobio odbijenicu jer sam voćnjak posadio, a ne pisao u natječaj pa onda sadio. Iako tako nije pisalo u pravilima. Ja sam ga posadio nakon što je izašao natječaj.

Pisao žalbu. I već mjesecima ni traga ni glasa

Ja sam bio u natječaju, ali ne u ovom i kolko se sjećam se s ulaganjem koje je pisano ne smije započeti prije nego ste dobili odluku/ugovor. Ne mora biti da je ovdje tako ali su velike šanse da je... nema druge nego tražiti detaljno da li tako nešto izričito u propozicijama navedeno...

timmy

Član
Tu od
11 Ožu 2019
Poruka
35
Lupetate.

Neprihvatljivi troškovi
Članak 12.
i) troškovi nastali prije podnošenja zahtjeva za potporu, osim općih troškova i troškova kupnje zemljišta i/ili objekata, ali ne prije 1. siječnja 2023. godine

U prijevodu:
Svaki trošak osim općih troškova i troškova kupnje zemljišta i/ili objekata je neprihvatljiv ako je nastao prije podnošenja zahtjeva za potporu.
Što će reći da ako si posadio nasad samo i dan prije prijave - neprihvatljivo.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,414
Ne. Ja sam posadio nakon podnošenja zahtjeva. Ali nisam taj trošak pisao u natječaj.

timmy

Član
Tu od
11 Ožu 2019
Poruka
35
Kakve onda to ima veze sa zahtjevom za potporu ako taj trošak nisi pisao u zahtjev za potporu?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,414
Ono tvrde da se moralo pisati u projekt to što diže evpg. Jer sam morao kroz projekt podići evpg.

Ja sam pisao podizanje voćnjaka, ali nisam troškove podizanja.

Jer ono. Šogor mi podrivao, stajnjak sam riješio, sadnice u mađarskoj kupovao.

timmy

Član
Tu od
11 Ožu 2019
Poruka
35
Aha. Ja sam iz tvog prvog posta shvatio da je bio problem u tome što si podigao voćnjak prije podnošenja zahtjeva i taj trošak koji je nastao prije, također ubacio.

Onda su te izbacili zbog ovoga:

Prihvatljive aktivnosti/troškovi
Članak 10.

(8) Poslovni plan obvezno mora sadržavati aktivnosti kojima se postiže povećanje ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva (SO)...

blackout

Aktivni član
Tu od
1 Ruj 2017
Poruka
463
Ono tvrde da se moralo pisati u projekt to što diže evpg. Jer sam morao kroz projekt podići evpg.

Ja sam pisao podizanje voćnjaka, ali nisam troškove podizanja.

Jer ono. Šogor mi podrivao, stajnjak sam riješio, sadnice u mađarskoj kupovao.
Jesi sam radio projekt?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,414
Piše sadnja voćnjaka. Opisano je u poslovnom planu. ALI NIJE U TROŠAK NAVEDENO JER NISAM TRAŽIO NOVCE ZA TO.

Oni tvrde da sve što je u poslovnom se moralo tražiti novci

blackout

Aktivni član
Tu od
1 Ruj 2017
Poruka
463
Da ali aktivnost za voćarstvo mora biti nabava sadnica, (nisi morao sve druge aktivnosti financirati kroz projekt), ako je povećanje ekonomske veličine kroz ratarstvo morao si imati npr sjeme suncokreta ako ideš kroz stočarstvo morao si imati npr nabavu junice....

#Pajdaš

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
210
Čudno da nije znao da mora imati aktivnost koja dovodi do povečanja ekonomske veličine...
kad danas svaka 'budala' može biti konzultant 😂
to vam je isto kao što je porezna otkrila da od trenutnih 44 financijska posrednika za fiskalizaciju 2.0 (inf. od prije 10ak dana) da ih više od trećine nema apsolutno nikakve veze s tim niti su se ikad bavili s time, nego u prethodnih 3-4mj vlasnici većih firmi (npr građevinske, itd iz različitih branši...) otvorile još jednu firmu i napravile financijskog posrednika, bez ikakve stručne službe i podrške za korisnike itd i sad se događa to što se događa..I sad hoćeš promijeniti f.posrednika većina ima penalizaciju..
Još jedna klasična legalna krađa/otimačina novca hrvatskih građana gdje nitko neće odgovarati..

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,414
Da ali aktivnost za voćarstvo mora biti nabava sadnica, (nisi morao sve druge aktivnosti financirati kroz projekt), ako je povećanje ekonomske veličine kroz ratarstvo morao si imati npr sjeme suncokreta ako ideš kroz stočarstvo morao si imati npr nabavu junice....

I ja sam čitao pravilnik i to se nigdje ne spominje da mora biti. Ali dobro. Na kraju krajeva u pravu ste da je konzultant kriv. Ja sam račun za sadnice imao.

Na vrh