Ajd čovjeka uputi
@DARIJUS, ti si tata - mata u flancima, da proširi asortiman.
Salata kreće prva, to ljudi sade već od početka ožujka i sve do početka svibnja. Kod mene najviše kristalke, nešto malo puterice, crvene, smeđe, tamnocrvene, svih boja i oblika po malo, ali kristalka je zakon. Kod mene. Sadnice po 1 kn. Poriluk ide dobro po 1kn, u 209 rupa, ubaciš u svaku treću po dvije biljke kao slučajno, to ljudi vole a sjeme za tridesetak kn za jutro za posaditi, celer, presadnice peršina ne idu puno, ali ih se da prodati skupo - po tri kune u dvijesto devet rupa po dvije - tri biljčice unutra, ili na 60 rupa po šest - sedam po 5 kn. Bosiljak crveni i zeleni po 3 - 5 bijčica - kako ostane - u 60 ili 40 rupa po 5 kn. Blitva jedna u 150 rupa po 3 kn, krastavce u malim teglicama ili čašama od jogurta utopiš ako su sadnice lijepe po 5 kn i kornišone i salatare hibridne, cikla se da prodati, sve kupusnjače u 209 hibrid 1,5 kn, sorte po 1 kn, lubenice po 5, batat po 5....svačega se da prodati, ono što ide u manjim količinma ima dobru cijenu.
Ja ove godine neću ništa sijati i želim svu sreću i dobru prodaju svima kojima će sezona uskoro početi.
A sezona bi mogla biti dobra - povrće je prošle godine bilo skupo, sada će biti navala na "sam svoj majstor" na okućnicama, a primjeti se u zadnjih par godina kako sve više sasvim mladih obitelji zasniva svoje vrtove i proizvodi za sebe. I da, u mome kraju već jako puno i roma kupuje presadnice i uzgajaju si povrće na okućnici.
To su sve novi kupci koji pojačavaju potražnju.