• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Proizvodnja u plasteniku

denisv

Član
Tu od
18 Svi 2012
Poruka
635
Bogami dobro zelena.

U ovo vrijeme i takva može proći. Da je ima više bilo bi dobro. Ja sam jedne jeseni zaboravio paradajz u skladištu između ambalaže. Nakon mijesec i nešto kad sam slučajno preslagivao naiđem na njega. Bio je bolji nego u sred ljeta.
Sad je dobro za ono paprike što je ostalo. Što manje žuriš sa prodajom, veća cijena, a ne propada tako lako.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
I kakva je Vedrana u zadnjim berbama?

Brao sam mentu, vedranu sam pobrao prije tjedan dana. A menta je dobra, čak žuča neg što bi čovjek očekivao

tomica

Član
Tu od
7 Pro 2011
Poruka
106
freza

Evo moje obrade-kopanja u plasteniku

Ovo je Lopatar za traktor do 50ks, okretaji max 500min, dubina 30cm, brzina traktora u prijenosu tkz.kornjača i kada smo kupovali ovaj traktor vodili smo računa da ima te karakteristike. Ova obrada ide dosta sporo(2h-1000m2) ali je zaista najkvalitetnija što se tiče plastenika. plasteničari preporučujem da ga nabavite i investirate u njega mi smo se spasili (35tis.kn sa pdv.)

kolika je širina i težina freze?gledam u messisu 1.50 širine,25 cm dubina kopanja košta 54000 kn sa pdv-om

Posljednje uređivanje:

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
kolika je širina i težina freze?gledam u messisu 1.50 širine,25 cm dubina kopanja košta 54000 kn sa pdv-om
Nije to freza. To je tzv. mehanička lopata ili rotaspa, možda ima još neki naziv.
Radi se o lopaticama koje se zabijaju u tlo i "otkopavaju".
Neka petula slika ispod poklopca.

Evo jedan link: http://www.celli.it/prodotti/vangatrici/x40/

Posljednje uređivanje:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Moj suprug to rješava podrivačima,pa prohod,eventualno dva sa roto i to je to.Sve skupa ni sat vremena 700 m/2.Sa prekopčavanjem.

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=9uotGk2A36U&list=UUMhd0rkcHJf4VmUM2uIl0xg&index=10[/YT]
Ovo nije loše za plastenike...dubina obrade do 45cm...

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
E kad si se već tako lijepo potrudio,..... kad bi još malo preuredio i za papriku.....:(bow):
Bit' će uskoro i za papriku. Malo sam samo "tanak" sa vremenom... ali složim za slijedeći tjedan. :icon_winkle:

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Evo kolege stigla prva berba krastavca, kasnila je nekoliko dana u odnosu na predhodne godine ali to nije toliko bitno koliko je hladno vrijeme u 3 mjesecu uticalo na kvalitet.

Uploaded with ImageShack.us

oxygen

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
42
Postovane i uvazene kolege .
U fazi sam pripreme za rano jesenju sjetvu paradajza u plasteniku.
Negdje sam procitao da se sjetva za ranojesenji paradajz obavlja izmedju
20.Maja (Svibnja) i 20 Juna (Lipnja).
Ja sam svoje sjeme posijao tek 17 Juna (Lipnja) .Kupio sam probe radi hibridno sjeme holandsko "Optima" i "Amati".Klijavost je bila 90%.
17 Jula (Srpnja) sam izvrsio pikiranje u kontejnere sa 24 rupe promjera 8 cm.
Sadniuce za sad lijepo izgledaju,visoke su oko 10-tak cm ,imaju cca.6-7 listova na sebi i tamno-zelene su boje.
Sad me interesuje,za koliko dana ce bit spremne za sadnju u plastenik,jer sam vec izvrsio hemijsku i fizicku pripremu zemljista,a danas mjerio temperaturu u otvorenom plasteniku (20 m dug i 4 m sirok) 51 C :(sweat):,pomalo me zabrinjava ta visoka temperatura i pored toga sto je bio otvoren s obje strane.Vrata su dimenzije 2x2 m .?

Na vrh