• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pronalazak međa

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
197
Ja bi rekao da nemaš nikakvog iskustva u svemu ovome i da samo teoretiziraš.
Što ću uopće diskutirat s tobom kad pitaš "Što ti to znači - međa je različita na terenu od one u katastru?"

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,684
Dečki, od ovog nadmudrivanja nema nitko koristi.

Napišite konkretna iskustva, i kao takva, mogu biti nekom pomoć i polazište za rješavanje problema.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,667
Da čujem kako ovdje riješiti problem?? Desna parcela za 2 metra šira od lijeve..po nacrtu,i u stvarnosti..a..po površini..lijeva veća..2920 m2,a desna 2826..

Prilozi

• IMG_20241210_172121.jpg
    IMG_20241210_172121.jpg
    15.9 KB · Pregleda: 38
  • IMG_20241210_172055.jpg
    IMG_20241210_172055.jpg
    16.7 KB · Pregleda: 37
  • IMG_20241210_172326.jpg
    IMG_20241210_172326.jpg
    11.7 KB · Pregleda: 35
  • IMG_20241210_172421.jpg
    IMG_20241210_172421.jpg
    12.8 KB · Pregleda: 42

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,988
Evo konkretam primjer kak se radi u katastru.
Na jednoj čestici imam u gruntovnici mrtve suvlasnike. U katastru za tu istu česticu imam živu suposjednicu koja nikad nije imala nikakav posjed u krugu 2 km od te parcele. Očito je netko u neko vrijeme nekaj krivo upisal u katastru, a nema povijesti prikaza kao u gruntovnici. Predložim službenici da to ispravimo na način da osoba upisana kao suposjednica dođe na katastar i potpiše izjavu da nije suposjednica i ne polaže nikakvo pravo u vezi te parcele. Odgovor je bil zadivljujući. Morate tužiti.
Hvala lijepa. Nije građevinski prikladno zemljište i ostaje tako do daljnjega.

Zetorboy

Iskusan lik
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,814
Ja sam na kraju rjesio problem i vratio sve kak treba cupanjem kolaca sta je zabio u moje, onda sam primio poziv u kojem je prijetio da bude lomio ruke i noge ako kolce pocupam opet, a iso ih je odma vratiti nazad, roki je neki k c u lovackoj udruzi, lovac, pa je zacviko kad sam prijetnju prijavio policiji i osli mu doma, onda je te iste kolce isao u komad noci cupat i na kraju je sam stavio onak kak je moralo biti.
A o pravnom putu iz mog iskustva nemojte ni pokusavati.

Horos

Novi član
Tu od
9 Pro 2024
Poruka
6
Da čujem kako ovdje riješiti problem?? Desna parcela za 2 metra šira od lijeve..po nacrtu,i u stvarnosti..a..po površini..lijeva veća..2920 m2,a desna 2826..
Odi u katastar, izvadi skicu mjerenja, elaborat ti je 281/92 pa vidi kaj se tu dešavalo. Lijeva čestica je nešto parcelirana naknadno, a nikad nisu ispravljjene površine nego su prepisani četvorni hvati iz zemljišnika. Ova lijeva je mijenjala vlasnike, zadnji put 2017, pitanje je i kaj piše u ugovoru. Mijenjana je i numeracija čestica.

To ti je ovaj elaborat

Untitlffed.jpg

Posljednje uređivanje:

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,667
Odi u katastar, izvadi skicu mjerenja, elaborat ti je 281/92 pa vidi kaj se tu dešavalo. Lijeva čestica je nešto parcelirana naknadno, a nikad nisu ispravljjene površine nego su prepisani četvorni hvati iz zemljišnika. Ova lijeva je mijenjala vlasnike, zadnji put 2017, pitanje je i kaj piše u ugovoru. Mijenjana je i numeracija čestica.

To ti je ovaj elaborat

View attachment 77830
Nisu to moje čestice..samo pitam jer znam za problem.

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
765
Bok, vlasnik sam par čestica koje imam na posjedovnom listu i na katastru postoje u pisanom dijelu i površine štimaju samo ne postoje na katastarskoj karti. Dali je netko imao takvu situaciju ? Jer se trenutačno ne mogu locirati

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
765
Kako se riješava to ? Dva geodeta su uzela papire i rekli da će se javiti ali nitko ništa za sada, kome se obratiti da može odrediti međe bez obzira na susjede prema površini koju posjedujem ?

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
130
Kako se riješava to ? Dva geodeta su uzela papire i rekli da će se javiti ali nitko ništa za sada, kome se obratiti da može odrediti međe bez obzira na susjede prema površini koju posjedujem ?
probaj otići u katastar i tamo vidjeti što je sa tim česticama, oni će sigurno znati ako je došlo do promjene broja čestica

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,425
Nije promjena broja kako sam prvo mislio...treba to malo istraziti...postoje cestice u tehnickom dijelu operata, ali ih nema u grafici...nazalost i to je moguce...

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
316
Evo koji ja imam slucaj
Covjek mi prodaje zemlju ima uredno katastarski broj i povrsinu
Ali ne postoji gruntovni broj za njegovu cesticu, postoje uredno brojevi za susjedne čestice, a njegova kao da gruntovno ne postoji. Ne želim se igrati sa time pa ne budem kupil

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
316
Znaci, ako nema gruntovni broj nemaš ni kaj kupiti, to kaj pise na gruntovnici to je svetinja i to nitko ne može promjeniti

Najnoviji postovi

Na vrh