Prije da u Hrvatskoj zapravo ne postoji nitko, tko bi znao koliko nas "za nahraniti unutar granica ima", ne postoji nitko tko bi znao koje hrane i koliko je za to potrebno.
Nema u Hrvatskoj isto tako nitko tko bi znao koliko se točno hrane i koje ovdje proizvodi. Koliko je Hrvatska u proizvodnji hrane samodostatna i neovisna?
Nitko u Hrvatskoj ne zna koliko se točno i koje hrane, te odakle uvozi preko trgovačkih lanaca.
Ne znaju previše ni sami trgovački lanci što uvoze i što prodaju, jer me recimo ispred Lidla dočeka anketar i moli da skenira moj račun. Pitam zašto Vam to treba, pa da analiziramo što ljudi kupuju. Uvijek je moj odgovor - idite nutra na blagajnu, imaju kopije svih naših računa, pa ih analizirajte do mile volje. To im se ne sviđa, zašto nisam saznao, niti pitao.
Dakle smatram da Hrvati "o sebi i svojim potrebama, a naravno i mogućnostima" znaju jako malo, a spremni su protestirati jako puno, onda u večini slučajeva nam "pojede vuk magare".
Pišemo velike su to farme i Varteks je bio velik pa ga više nema, uništili smo ga, uništit ćemo i farme ako treba... tako nekako to ide u Lijepoj našoj, sve manje lijepoj... 🥂