• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prosvjed protiv mega farmi 🐣

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
562
Ja nemam problem sa vlasništvom nego sa velikom koncentracijom životinja na relativno malom prostoru, što će neminovno rezultirati onečišćenjem. Mega farme ujedno su i mega ekološki problem. Osim toga radi same veličine proizvodnje - tu možda postoji i problem prevelike koncentracije tržišnog udjela, što će direktno imati utjecaj na tržišne odnose. Za to u ovoj državi postoji agencija koja bi se o tome trebala brinuti.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,039
Prije da u Hrvatskoj zapravo ne postoji nitko, tko bi znao koliko nas "za nahraniti unutar granica ima", ne postoji nitko tko bi znao koje hrane i koliko je za to potrebno.

Nema u Hrvatskoj isto tako nitko tko bi znao koliko se točno hrane i koje ovdje proizvodi. Koliko je Hrvatska u proizvodnji hrane samodostatna i neovisna?

Nitko u Hrvatskoj ne zna koliko se točno i koje hrane, te odakle uvozi preko trgovačkih lanaca.

Ne znaju previše ni sami trgovački lanci što uvoze i što prodaju, jer me recimo ispred Lidla dočeka anketar i moli da skenira moj račun. Pitam zašto Vam to treba, pa da analiziramo što ljudi kupuju. Uvijek je moj odgovor - idite nutra na blagajnu, imaju kopije svih naših računa, pa ih analizirajte do mile volje. To im se ne sviđa, zašto nisam saznao, niti pitao.

Dakle smatram da Hrvati "o sebi i svojim potrebama, a naravno i mogućnostima" znaju jako malo, a spremni su protestirati jako puno, onda u večini slučajeva nam "pojede vuk magare".

Pišemo velike su to farme i Varteks je bio velik pa ga više nema, uništili smo ga, uništit ćemo i farme ako treba... tako nekako to ide u Lijepoj našoj, sve manje lijepoj... 🥂

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,560
...Pitam zašto Vam to treba, pa da analiziramo što ljudi kupuju. Uvijek je moj odgovor - idite nutra na blagajnu, imaju kopije svih naših računa, pa ih analizirajte do mile volje. To im se ne sviđa, zašto nisam saznao, niti pitao.
Jednostavno je. To su interne informacije, koje ne žele dijeliti niti dati.

Na vrh