naši su ljudi stvarno čudni(mislim na balkance,jer tu i mi spadamo zbog mentaliteta ponajviše).najlakše se bunit kad se uvede neka promjena,makar ona bila i dobra za njih.u ovom slučaju profitirat će pravi i uredni stočari,a izgubit oni koji su stočari eto tako,da ne kažem,preko k... kad se treba primit nečeg ozbiljnog i dobrano zagrist i upreć,ehhh ma 'ko će!već sam par puta pisao na forumu kako se u mojoj općini sve više PLODNE zemlje pretvara u šikare,stoke je sve manje,a novih farmi skoro nigdje...obišao sam prigorski kraj(Bjelovar,Koprivnica,Križevci,Vrbovec) i tamo je rijetkost za vidjet nepokošenu i zapuštenu livadu,a kamoli i šikaru,a sve u brdu i daleko teže za obradu nego kod nas u RAVNOJ I PLODNOJ Slavoniji...samo je zanimljiv podatak da je velika većina površina prijavljena pod kulturom i uredno se beru poticaji...birtije su pune cijeli dan,a da zoveš nekog da ti pomogne skupit bale,ma samo ti se nasmiju i odmahnu rukom.i onda takvi meni idu pričat da im država ne valja,da je cijena žita mala,da je sve skupo i da se NE ISPLATI RADIT!!! pa je najlakše sjest pred birtiju i natezati pivo i prodavat filozofije...nije sad da se hvalim,ali u mojoj široj okolici nema nitko tko radi ni približno kao ja,a ja imam tek 40-ak ovaca i 20-ak jutara zemlje(što je na rubu isplativosti a opet radim i ne kukam),zar to nije žalosno????ima li tu ikakve budućnosti?
nemojte mi zamjerit,ali nekad mi stvarno pukne film,kad se ljudi žale da država ne valja,a NIŠTA NE RADE U TOJ DRŽAVI,a od nje uzimaju.
p.s.nemojte krivo shvatit da hvalim našu državu,u njoj stvarno treba reda,počevši od vrha...