Problem lezi i u tome sto dosta ljudi gleda sa podsmijehom provjeru ploca sa nametnicima (tzv zute ploce) svaka 3 dana i vodenje dnevnika rada, slikanje prije, tijekom i nakon zetve, a sami su izabrali uvjete. Naime, ako se ne prijavis i uzmes nesto, ne trebas prijavit zemljiste, ne trebas vodit dnevnik rada te se opet vratimo na pocetak, a pocetqk je male i rascjepkane parcele. Privatno pricam sa covjekom, on je do 2019. i krize, rata i inflacije sa naknadom pokrio cijenu sjemena i umjetnog. Razlika u plavom se pretocila u to. On je pokrio citavu cijenu repro materijala zahvaljujuci bespovratnoj potpori. Naravno da nije sve bajno, nista nije bajno, ali svaka i najmanja pomoc je dobro dosla. Sad ja idem u ekstreme i pisem o tabu temi, ali takoder smatram da bez tih bespovratnih sredstava, cijena proizvoda ne moze ostat kakva je. Mora ic gore. Tu dolazimo do zacaranog kruga. Krug se zove liberalni kapitalizam, gdje 5% ljudi posjeduje koliko ostalih 95% zajedno. Nikog od tih 5% nije briga za nikoga osim sebe i svoje uze obitelji. Sad su nasli kresat troskove na poljoprivrednicima i osobno podrzavam ih u potpunosti, 100%. Kako to mislim? Jednostavno. Oni gledaju ovih 95% siromasnog smeca poput mene kao stoku. Sitni zub, krupni zub, nije bitno. U RH svaka politicka prepirka je igra za siromasnu stoku. Radnik koji nosi teret ekonomije se gleda kao trosak. Sve gluposti oko klime i emisija inih plinovq se rijese tako da se zarista populacije prestanu nekontrolirano razmnozavat. Da nas je 4 milijarde uz ova saznanja i tehnologiju, sve bi bilo u redu. To opet dosta voda nije u interesu. Da ne zabrazdim dalje u off topic, zelim jos vece prosvjede, zelim jos vece pritiske i zelim jos gore uvjete poljoprivrednicima jer ce to urodit revolucijom. Mojih 2 centa na tu temu.