• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prskanje voćaka - zaštita

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,619
Ma dosta je.

Gle. Sumpor ne može štetiti. A pomaže.

Uz sistemik se i u vinogradu uvijek dodaje sumpor. I nije istina da je sumpor preventiva. Ima on i svoje kurativno djelovanje.

On će isušiti i oslabiti spore s kojima dođe u kontakt pa će luna bolje djelovati.

Borko777

Novi član
Tu od
24 Tra 2025
Poruka
1
Poštovani!
Može li mi netko dat savjet,posadio sam smokve jesenas,danas sam pokosio travu,dali smim poprskati travu,hoće li štetiti smokvama

Prilozi

• 20250424_100045.jpg
    20250424_100045.jpg
    66.9 KB · Pregleda: 4

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,619
Nije preporučljivo mlade voćke prvih 3 godine prskati...

Jedino da uzmeš onu diznu za total protiv zanošenja pa paziš da ne padne na koru.

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
935
Travu mozes poprskati nekim totalnim herbicidom, a smokvama nece stetiti. Taj herbicid djeluje na zeleni list i sve dok ne poprskas samu smokvu po listu nista joj nece biti

Najnoviji postovi

Na vrh