• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pšenica 2024/2025

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
305
Jednu godinu preskočio prskanje protiv korova u žitu, ne namjerno. U žetvi korova dosta, primjesa, prinos skoro duplo manji. Kako i ove godine prilično širokolisnih

luka

Dobro znana faca
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
421
Kod mene zavisi o pretkulturi, na kukuruzu prakticki ni nema korova, dok na suncokretu ima

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
253
Jednu godinu preskočio prskanje protiv korova u žitu, ne namjerno. U žetvi korova dosta, primjesa, prinos skoro duplo manji. Kako i ove godine prilično širokolisnih
Nisam ni ja odmah ukinuo u jednoj godini herbicide u pšenici 100% bez prskanja..Taj proces traje od 2015, polako, isprobavao sve i svašta i došlo se do toga.
Njive su sad u pšenici čiste do žetve, di god gdje u oazama ali se ne vidi (poslikat ću pred žetvu, i kad prođe kombajn), ali za takav način bez herbicida potrebno je kroz 2-3dana nakon skidanja usjeva odraditi prašenje strništa obavezno! Kolege koji prskaju mogu čekati mjesec-dva ja ne mogu. Jer inače će izrasti prevelik i osjemenit se!
Ove godine ću probati jedan dio baš visoko pokositi, tj samo klas skidati što bi se reklo pa da vidim hoće trajati šta duže prije nego korov probije, teoretski trebalo bi, zbog manje površine obasjavanja sunca na tlo.

Najnoviji postovi

Na vrh