• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PŠENICA sjetva-žetva 2006.-2007.-2008.

  • Temu pokrenuo Ratarko
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
R

Ratarko

Guest
Aha , znam za taj kombajn , jednom sam ga zapazio na cesti .
Čiji motor ima taj kombajn ?
Kako to da ima podizače na kosi i onaj DF što je mario slao slike isto ima podizače a to su mali kombajni , mala kosa se bolje prilagodi terenu pa me to stalno bode u oči kao suvišno ?

Kako je platilo žito , da li obečava ova sezona , nisam ga još vršio pa sam kao na žiletima svaki dan ?!?
 
Č

Čugi

Guest
Ima Perkinsa od 70 ks, podizači nisu suvišni jer je mnooogo poleglog žita.
Ovde je prosek 3t/jutro, (bar za ova 3 dana kako je počela vršidba), ja sam eto imao samo ta dva jutra i ne bi ni sejao žito da je predhodni vlasnik bolje radio, bilo je sirka u 3 lepe pm :x , ali ipak sam čisto zaradio 270 eura, što veruj mi nisam ni sanjao da če da bude.
 
B

branko

Guest
neznam kako je u slavoniji ali kod mene su psenice na izgled koma ja sam dva puta prskao protiv bolesti i opet mi je pola psenice crno. prvi put sam spricao sa bavistinom, a poslije klasanja flamencom i opet mi je losa, vjerojano cu u utorak kombajnirati pa cu vidjeti kakav bude prinos.
 
R

Ratarko

Guest
Danas sam kombajnirao uslužno pšenicu četvorici različitih seljaka . Največa površina je bila od 2 jutra , bilo je vidljivo obolitog žita , sve u svemu jako dobro je urodilo tako da se ne moraš puno sekirati branko .
Koji ti je to fungicid sa kojim si tretirao poslije klasanja , tko ga pravi ?
 
B

branko

Guest
Bayer CropScience , vidjet cu u utorak ako bog da kako ce biti, ali vec sam rekao da necu vise sijati gabi a opet sam je uzeo, ona mi je prije tri godine dala 4,5 tona po jutru , prosle godine koma tj.cca 2 tone. cuo sam i druge da se zale na nju da je jako osjetljiva na sve moguce i nemoguce bolesti.
 
R

Ratarko

Guest
Meni se ne sviđa kod toga fungicida što na prvom mjestu navode bolest šečerne repe a ne žitarica iako možda navode abecednim redom pa sam profulao temu .
Htio sam reči da sam se opekao sa koje kakvim preparatima za koje nisam nikada prije čuo a utrpali mi ih na silu u ruke . Za taj fungicid isto nisam nikada čuo , jel ga koristiš prvi puta ?

Obrisan neispravan link.
 
B

branko

Guest
njega sam i prije koristio i bilo je sve sve mi se cini da me bagra u trgovini zeznula (prosao roka trajanja) ali nemam vise pakiranje da vidim, jednom su me vec tako zeznuli. naime kako ti svi preparati vecinom imaju datum proizvodnje otisnut na poklopcu oni ga lako izbrisu ili zamute da se ne vidi datum proizvodnje.
 
R

Ratarko

Guest
Lako bi moglo biti da je problem što ti je pšenica obolila usko vezan uz taj fungicid jer ja sam isto išao sa Bavistinom u zaštitu kao i ti . Razlika je samo u tome što sam kasnije koristio Duet koji sigurno nije ništa bolji od bilo kojeg drugog fungicida te namjene . Kod mene nema bolesti na žitu .
 
P

paor

Guest
zna li netko koliki če biti referentni prinos za poticaj (poglavito u vukovarsko-sr. žup.)
 
P

paor

Guest
Evo i ja sam zgotovio svoja 3 hektriča.
-srpanjka
- slame iznenađujuče malo
- kvaliteta 81,3 - 83,5
- primjese 3,2 - 9
- dosta šturih klasova iako je tretirano kako treba.
Bilo je 169q zrna.
Prezadovoljan baš i nisam...Olakšavajuča (hm) okolnost je da mi je to 4.kl.zemlje (moja najlošija).

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
 
Č

Čugi

Guest
Ja se pridržavam Obrisan neispravan link. Bayerovog plana zaštite i nemam nikakvih problema. :)
 

zjockoo

Dobro znana faca
Tu od
15 Ožu 2007
Poruka
1,418
Iiii decki, da niste slučajno naletjeli na kakve krugove u žitu...čitam baš malo...u susjednoj Sloveniji su neki dan opet našli jednoga ogromnoga... čudim se kaj je tam bilo mjesta za njega.... :lol:
No hard feelings to anyone, just kidding.
U svakom slučaju, zanimljiva mi je ta pojva...vi u Slavoniji imate velika polja, jel ko kad naletio na tako nešto?
 
R

Ratarko

Guest
Ma da , hehe , svemirci nemaju pametnijeg posla nego idu valjati žito
new_beammeup.gif
 
B

Bobo

Guest
Ma da...

Kod nas je bilo prije par godina isto vjetar napravio one "pijavice" i u zitu ostalo 2-3 misteriozna "kruga"... Jedan lokalni stanovnik je rekao da ce reci sto god treba (iako je znao o cemu se radi), samo da "turisti" dolaze, jer on ima 5-6 praznih soba za iznajmljivanje :D ;)

Cak bila i TV reportaza na dnevniku...
 

zjockoo

Dobro znana faca
Tu od
15 Ožu 2007
Poruka
1,418
Da, znam za vjetar i pijavice, samo mi daj reci kakav povjetarac če ovo napraviti? :lol: To bi morala biti prava pametna povjetarčina :lol:

Obrisan neispravan link.
 
B

Bobo

Guest
To je dokazano radila jedna ekipa iz lokalne birtije, jer nisu imali pametnijeg posla... Pospricaju nekom kemikalijom i tamo gdje savijaju stabljiku, ona ne pukne.

Ta misterija je odavno rijesena...
 
K

krx pozega

Guest
Misteriozni krugovi u žitu su doista misteriozni,makar dio njih ,i nema šanse da ih ljudska ruka može napraviti koliko sanm ih ja gledao po tv..a ove naše selske pizdarije to i budala vidi da nije nešto u redu
 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh