matijavz
Član
- Tu od
- 13 Pro 2015
- Poruka
- 235
210 kg/h vec dobrih 3-4 godine, drugu vrstu ne sijemMože savjet isprobane dobre sjetvene norme za Grandior RWA.
210 kg/h vec dobrih 3-4 godine, drugu vrstu ne sijemMože savjet isprobane dobre sjetvene norme za Grandior RWA.
Da li netko je testirao neku idealnu sjetvenu normu sorte Kraljica ?Sijem 330 kg po ha pa me zanima jel tko sije vise od toga?
Mi ove godine prvi put sijemo kraljicu,molio bih malo detalja gnojidbe za protein 15 .Usput da si pital i da li ko sije manje od 330kg.
Ja je sijem od 240 kg/ha pa na više ovisno o datumu sjetve i poljskih uvjeta.
Prinosi do 8t/ha proteini iznad 15...
Dobra opskrbljenost dušikom tokom cijele vegetacije je najznačajnija pretpostavka za dobre proteine.Mi ove godine prvi put sijemo kraljicu,molio bih malo detalja gnojidbe za protein 15 .
Dobra opskrbljenost dušikom tokom cijele vegetacije je najznačajnija pretpostavka za dobre proteine.
Mudrost je u tome da se dušik upuca, a da pšenica ne polegne ili ostane neiskorištena uslijed nepravovremene aplikacije ili nepovoljnih vremenskih uslova.
Uglavno, u proljeće treba obaviti 2-3 prihrane sa KAN-om od kojih zadnja treba biti početkom nalijevanja zrna.