powershift
Dobro znana faca
- Tu od
- 13 Stu 2007
- Poruka
- 2,912
Ok, onda bar 10l u min, a ova sa linka je samo 3 l u min, to je sporo.
Ja puno pretačem tog prerađenog ulja i imam krilnu pumpu 220v koja pretoči 200l za par minuta , crijevo je od col.Ok, onda bar 10l u min, a ova sa linka je samo 3 l u min, to je sporo.
Marina nova! Tam kod jodnogEkipa gdje kupiti dobra crijeva za naftu?
Ima tog ulja svaki dan zas pretakati. drzanje pumpe i akku bih rjesio tako da bih to sve stavio na jedna kolica sa bacvom od 200l, samo ustekas aku ili cu cak mozad naci motor od 12v da nije preko 2000 okr u min. Tako da to drzanje nece biti problem.Ja puno pretačem tog prerađenog ulja i imam krilnu pumpu 220v koja pretoči 200l za par minuta , crijevo je od col.
A imao sam razne kombinacije , recimo servo pumpa od volana spojena na el. motor 220v , to je prilično sporo jer mi se sporo i vrtila ali je pouzdana i ima dobar vakum na povlačenju.
Onda koristio sam i još koristim one pumpe za gorivo od 12v koje su na crijevu i mogu se ubaciti u bure kroz čep , nije ni to loše za manja pretakanja ali je nezgodno ako je hladno ulje , onda je dosta gušće i ne ide to baš glatko.
Najluđa je neka stara vojna pumpa , ručna mehanička , nisam je rasklapao pretpostavljam da je membranska , ona u jednom potezu pretoči pola litra , znači rukom ideš tamo-ovamo i litar si presuo.
Isto tako sam i ja vrtio sa aku bušilicom hidrauličnu zupčastu pumpu , ide zgodno ali je nezgodno sve to držati sa dvije ruke , pa onda ti ispadne crijevo iz bureta pa budeš okupan ili sve oko tebe proliveno i crno.
Opet sve zavisi koliko često ti to treba i koje su količine koje pretačeš u jednom cugu.
Ja sada najviše kotristim ovu prvu opciju , to ide kao nevrijeme.
Na to sam i mislio samo veseljak zaboravio staviti link u postA ovo 🤔
Pa večinom se koriste za takanje traktora,a to je dizel. Nebuš valjda kosilicu s tim tankal 🤣Pazite se!
Takve pumpe nisu za pretakanje benzina!
A zašto nebi mogle benzin pretakati? Barem neko vrijeme?Pazite se!
Takve pumpe nisu za pretakanje benzina!
Imam istu takvu, prepumpala je do sad barem 5000l dizela pa radi i dalje. I solidno je brzaA ovo 🤔
Pumpa za pretakanje goriva i ulja 40L/min - GEKO® | Superklik I Hit Proizvodi po napovoljnijim cijenama
Prijenosna pumpa za pretakanje goriva i ulja snage 150W ispumpava brzinom od 40l/min. Idealna je u radioničkim i terenskim uvjetima.superklik.hr