Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
Gledo sam na piku,, prilično su skuplji i djeluju mi slabija izvedba od ovog što je kolega pajdaš nabavio,, do sledeće jeseni valjda naleti šta polovno, a i povoljno,,
Možda i jesu slabiji ti na piku, ali imaš ih koji su sigurno i duplo bolji.
Zavisno šta je ugrađeno. Prije par dana gledam neki viladžerov od 15t., cijena 1900 km, elektormotor 3kw, to je samo igračka i ništa više. Vjeruj da za te pare nomogu da se kupi cilindar , pumpa i cijev za stub, to je tek pola od uloženog.
Ali na vilađerovom piše 15t, ja izmjerim vanjski prečnik cijevi je 78mm što znači da je fi cilindra 70 mm i na pumpi koja je ugrađena može da da mah 7t pri 200 bar.
To tako nije kod onih koji pojedini izrađuju i prodaju naveliko. Recimo Mile gvozden ugrađuje tandem pumpu kojoj je cijena preko 1000KM, ali ljudi rade sa njon po nekoliko hiljada metra.
Slažem se ja sa tobom,,uvijek ima bolji od boljeg,,,
Ja tražim nešto za moje potrebe, sebi da iscijepam nekih 15 metara ćokova,,i možda kojem prijatelju bi a bogami kojoj susjedi, šta iscijepati,,,sad debele novce za dobre profi mašine nemogu dati jer ih i nemam,, gledam ove od 3000 do 3500 km,,,iskren da budem neznam ništa o cjepačima,, a i hidraulični parametri su mi tabu tema,,
Jel ima šta u tvom kraju da je dobro a da nije skupo???
Ovaj sam radio u komšiluk za 3800km. Ako te zanima možda mogu pogledati kalkulacije. Racimo neki korišteni razvodnik i korištena pumpa.
Odnosno ti postavi svoje potrebe i želje a ja ti onda vidim šta se može uraditi.