• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

rakovica 65 štelanje ležaja zadnjeg kotača

Z

zagor65

Guest
dali mi neko može reć kako se štelaju zadnji ležaji kotača na rakovici 65 tražio sam an internetu neke slike il nešt tak slično ali nema nigdje pa ako možda netko ima neku sliku od toga il ak zna kak se štela neka javi hvala

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
postoje neka pravila na forumu .

npr predstavis se kazes ko si, sta si, odakle dolazis , sa cime se bavis, sta imas od strojeva a onda mozes postavljati pitanja,,

Z

zagor65

Guest
postoje neka pravila na forumu .

npr predstavis se kazes ko si, sta si, odakle dolazis , sa cime se bavis, sta imas od strojeva a onda mozes postavljati pitanja,,

pa eto dolazim iz slatine to je kod virovitice imam jedan trakotor rakovica 65 imam 18 jutara zemlje 14 priključnih strojeva šumsku prikolicu i dvoosovinku

B

BAGERISTA

Guest
A vidi sa strane pile,,,,,,,,,,čini mi se malo stariji model yamahe

Tu od
17 Lip 2009
Poruka
174
OOOhhhoohohhhooooo vidi rajke pusti motor....

Zeko de mi reci gdije u tebe Kompresor na rakovici?

gdije u mene kompresor u tebe akulumator!

B

BAGERISTA

Guest
Dobra pila.................:prayer::prayer:mislija sam da je još starija,,,,,,,,,,ovo je prava zvijerka....
Imaš je još,,,ili utopljena..:!:

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
OOOhhhoohohhhooooo vidi rajke pusti motor....

Zeko de mi reci gdije u tebe Kompresor na rakovici?

gdije u mene kompresor u tebe akulumator!

tu gdje je sada akumulator je bilo bure od kompresora njega sam premjestio dalje,

na drugim traktorima i kombajnu je takav od 135ah pa sam napravio nosac sa strane da ga bude lakse skinuti a i ..da svuda imam iste akumulatore

B

BAGERISTA

Guest
E ova crvena zvijerka,,,,,,,,,,,je opaka...:supz::supz:
Ovakviu je ima i kum,,,samo crnu,,,a i tako je diler,,pa ih mijenja dosta..prije više,,,,sad nešto manje,,,ali opet nije normalan za motorima..

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
u orginalu rakovica ima dva akumulatora od 74ah a ja sam atavio jednu 135icu..

to ti je isto

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
upalice rakovica i na jedan od 45 ali pisao sam vec prije na drugim traktorima su mi 135 ah pa sam stavio i na rajku i sad samo saltaj ako negdje zasteka akumulator..

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
teme je stara ali neka se zna

- upravo sam rješio isti problem na Rajki 65, '89.g. lijevi kotač je imao malo lufta i puštao je ulje na poluosovini i pomalo mastio kočnicu, skinut je dolje reduktor i u njmu su zamjnjeni ležajevi i semering, a i čizma je skidana i mjenjan je semering na poluosovini, pakna ili pojas je odmašćena, bila je kao nova i sada koći kao lud, troškovi:

vanjski ležaj (do kotača bio je USSR proizvodnje) ......... 160 kn
unutarnji ............... 310 kn
semering .......... 16 kn
-semering poluosovine ...... 8 kn
20 l hipenola .......... 210 kn

gledao sam bratov MF 253 koji je iste konstrukcije i isto će se morati na zimu napraviti jer je odradio oko 5600 sati i isto ima malo lufta na desnom kotaču dok sam ja radio lijevi na Rajki na nekoj 4000 radnih sati

Najnoviji postovi

Na vrh