• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Redesign/nadogradnja

  • Temu pokrenuo highlander
  • Datum prvog posta
H

highlander

Guest
Pozdrav svima!
Ako nemate ništa protiv, otvaram novi topic u vezi preinaka i redizajna traktora i opreme. Temi dajem ime „Redesign i nadogradnja“. Usput vam šaljem nekoliko slikica redizajniranog starog Ursusa C355. Oplate su od stakloplastike, tako da je sve prvo oblikovano od stiropora i pur-pena, pa skinut ženski kalup s kojeg je odliven orginal. Na mjestima gdje se traži čvrstoća, ulamelirana su pojačanja. Promjene je doživio i „cock-pit“ traktora, a ručica mjenjaća je ostala isto glupava ko i prije. Mislim da na C355 i C360 ide bez problema oplata od C362, u nedostatku orginalne jer je lakše dobavljiva (u Poljskoj).
Sretno!


 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,633
Netko si je dal previše truda. Ipak je to samo Ursus :lol:
 
H

highlander

Guest
Dobra i jeftinija (kažu i bolja) varijanta od improvizirane ugradnje prednjeg pogona. Nekad uobičajeni dodatak za slabije traktore od kojih se očekuje rad u teškim uvjetima na teškom terenu. Ne čini mi se neizvedivo u kućnoj radionici. Inače, gusjenice su od gume ili od čelika. Dan danas ih se može nabaviti u USA, a kod nas se (gusjenica) može improvizirati u varijanti inox lima s „pant“ tipom spojnica ili lanca..




 
B

Bobo

Guest
Ove gusjenice su se prije mogle dobiti uz IMT 533/539 kao dodatna oprema... Takodjer su prodavali takve lance s kojima oblozis samo zadnji kotac i ides i tako kud god zelis...

[youtube:1z7yx41x]lU5K6eKE2oQ[/youtube:1z7yx41x]
 
H

highlander

Guest
Evo kako razmišljaju Ameri, iako sve mogu kupiti. Nude kompletne planove za nadogradnju malih traktora. Mislim da danas više ni hidraulika nije neki bauk. Sveg ima za kupit, al para nema.

CAD plans for both loader and backhoe are now available, click the plan ordering options link for details.

Front End Loader plans $ 55

Micro Hoe plans $ 80

Front End Loader and Micro Hoe combination package $ 135

every set of plans includes:

1. A full set of measured drawings showing each part of the loader/backhoe with material dimensions and location of all holes.

2. Bill of materials listing every piece of steel including square tubing, angle iron, bushing material, pins, etc so you know the exact size and quantity of what to purchase.

3. Full set of 3D assembly drawings to show you the loader/backhoe as a whole and exactly where each and every part goes with exploded views included of the more detailed sections.

4. Complete hardware bill of materials including all bolts, nuts, washers, pins, pipe fittings etc.

5. Complete hydraulics bill of materials, including the Suppliers name and their part number for each item with price listed for each item. included in this are the hydraulic cylinders, hose, hose fittings, control valve, pump, oil strainer unit, pulleys and so on.

6. Complete hydraulic schematics showing hydraulic cylinder placement and hose connections from the pump to the control valves to the cylinders.

http://www.p.f.engineering.50megs.com/index.html

 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
to nije traktor za utovarivač,prelagan i bez prednje vuče... osim toga,mislim da bi se na većoj neravnini lako prevrnio s utovarivačem u zraku..
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
da i kaj ak se prevrne :shock: , skočiš dole i vratiš ga ručno nazad na kotače :lol: :lol: :lol: i teraj dalje :mrgreen:
Ma ide i bez prednje vuče, siguran sam da ide, nije to za blato i mekane terene, kad je prenizak
 

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
6,022
Ma dobar je on takav kakv je.Nije to JCB kombinirka,ali za nekaj manjega za iskopat sasvim dovoljno.
 

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Ma ovo niti nije traktor nego kosilica.
Evo kak sam ja to nekad bil složil nečaku.
maliurs.jpg

Al je mali narasel i rasturil stroj do bola :blackeye
 

Najnoviji postovi

Na vrh