• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Reducir ventil za vodovod

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
I meni svako proljeće vanjske 4 pipe prokapaju nakon zime a voda je ispuštena.
Probal sam kineske,turske talijanske i kakti francuske i isto gov*o,nevalja materijal,ili?

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Stigao ventil. Veći nego sam si ga zamišljao.

bceae81350d8103641d071ca1977c193.jpg

Via TapaTalk

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Pa ak ste već vodu zatvorili na vanjskim pipama, a učestalo se ponavlja da nakon svake zime procuri,,,, Odšerafite onda i pipu pa s njom na toplo.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da tak ispada da bi mi to bilo najpametnije jer svako proljeće ovak i onak šarafim i dihtam.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,477
Mozda si zatvorio, ali ako nisi pustio vodu iz sistema isti ti djavo kao da nisi ni zatvarao.

Inace imam i ja postavljen reducir ventil "Kovina" vec 10 godina, nastiman cini mi se na oko 3-3,5 bara, a inace pritisak u vodovodu je 16 bari.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,758
Sad bi ja trebal reći da pričate gluposti.
Imam ventil u zidu, ispusnu pipu do njega i pipu vani. Zatvori se ventil, otvori ispusna pipa i onda vanjska pipa. I tak stoji cijelu zimu.
Ne treba napominjati da su cijevi složene pod padom tak da su sigurno suhe.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,272
Tvornice koje su proizvodile kvalitetne proizvode, pa i materijal za vodovod, su uglavnom nestale, propale - jer se njihovi proizvodi nisu dovoljno brzo kvarili.

Kojoj "proizvodnji" treba pipa koja drži 10-15 godina, kome bude on u međuvremenu prodao svoju "robotiziranu hiper proizvodnju"?

• Like
Reactions: ZJ

vikendpoljo

Dobro znana faca
Tu od
2 Tra 2023
Poruka
148
Ekipa, molim savjet. Mjesec dana nakon ugradnje sigurnosno-nepovratni ventil na bojleru je počeo proizvoditi zvukove. Onaj kojeg sam stavio prije njega je od prvog dana stvarao takvu buku da je zvonila cijela kuća.

Možda bi dio problematike, osim (ne)kvalitete ventila, bio u tome što sam puno višlje od izvora pa tlak u cjevovodu stvara prepumpna stanica. Zbog toga tlak stalno varira pa nepovratni ventil stalno "radi" i izjednačava tlak u bojleru s onim u cijevi.

Bi li pomoglo staviti reducir ventil prije sigurnosnog ventila budući da nije problem u visokom nego neujednačenom tlaku?

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,945
Taj služi za pritisak u bojleru i propušta van iz njega. Nema veze sa dovodom u bojler i njegovim pritiskom

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,151
Krivo se zove nepovratni, sigurnosni ventil pušta u oba smjera, a ako ne može natrag, onda ide na njegovu pipicu. On bi mogao rondati zbog prevelike razlike tlakova ili zbog nekog djelomično otvorenog ventila ranije u sistemu.

Najnoviji postovi

Na vrh