• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Renault ceres 85x

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
301
pozz..kupili smo renault ceres 85x, 1996godina, JD motor, kalanje brzina

na traktoru sve radi za sada, ali imam pitanje u vezi 5. brzine - veli čovjek od kojega smo kupili da je ona tvornički zblokirana ( kao traktor je uvoz a vani traktori ne smiju ići više od 30km/h ) pa sad mene zanima da li je to istina ili nam samo prodao priču?

u ostale brzine se lijepo šalta, nema nikakvih hrzanja, niti zujanja iz same getribe
 

Zetorko

Član
Tu od
21 Velj 2016
Poruka
76
Istina je. Ja sam kupio isto takav al ima otkljucanu 5.brzinu, dok su svi ostali koje sam gledao imali zakljucanu
 

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
301
jos jedno pitanje - trebam promijeniti antifriz na tome traktoru, pa me zanima koliko kolicinski ide u nutra i da li igra ulogu koje je boje?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 

Zetorko

Član
Tu od
21 Velj 2016
Poruka
76
E to neznam. I ja bi morao mijenjati. Gdje ste ga kupili? Jer ja sam ih sve pogledao koji su bili u oglasniku
 

new1234

Član
Tu od
22 Tra 2014
Poruka
72
Pozz kako ste zadovoljni ceresom? Planiram kupnju ceresa ili cergosa oko 80-90ks pa me zanima sta predlazete koji je bolja kupnja.
 

Zetorko

Član
Tu od
21 Velj 2016
Poruka
76
Ja sam za sad zadovoljan. Ali ga imam tek dva mjeseca. Napravio je oranje i rotiranje bez greske. Cini mi se da dosta malo trosi, a najvise me fascinira sto motor nikad nema ni malo dima, sto god da mu radio. I traktor ima puno snage.
 

gomahers

Član
Tu od
8 Srp 2011
Poruka
486
ja imam Ceresa 12 godina... sad ima 11,360 sati rada...do sad sam promjenio pumpu hidraulike,AC pumpu i krajnik spone... možda pokoja sitnica,ali to ne računam
 

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
301
jos pitanja u vrzi ovog trakora ;)

1. kako se na njemu pali grijac koji se nalazi na usisnoj grani?

2. kako ispitati da li je grijac ispravan - ja s ga izvadio van i prpbao ispitati na nacin da sam ga spojip direkt na akumulator, + sam spojio na ovaj mali vijak, - na ovaj veliki navoj. ispitivac mi svijetli ( dakle struje ima ), ali se ova zavojnica nista ne grije. da li to znaci da je grijac izgorio ili krivo testiram?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 

gomahers

Član
Tu od
8 Srp 2011
Poruka
486
1. Kad okrenes na kontakt,pa onda sljedeći zub koji držiš nekih 10-20- sec..ovisi kolko je hladno vani... žmignu kontrolke uglavnom
2. taj grijač ne radi ,ako ima struje do njega
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
301
još par pitanja

1. da li netko zna pa da mi napiše koje i kolika količina ulja ide u
a. motor
b. getriba i hidraulika
c. prednji most
d. ako ima još napišite slobodno

2. uključivanje kardana - zna mi se desiti da se u vožnji pomakne ona ručkica kojom se uključuje kardan pa se i on uključi. gdje tražiti problem, da li u ručkici koja dobro ne zaključa kada se kardan isključi ili negdje drugdje?

3. brzine kardana - kada ručkicu stavim u položaj 540eco i uključim kardan počne jako hrzati. pa "muški" pritisnem ručku prema nazad ( prema zadnjem staklu ) i malo ju prodrmam onda ukopča i ne hrza. Da li je problem negdje u polugi koja je zadužena za mijenjanje tih brzina ili lamela li nešt 3.?
 

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
301
pitanje oko ukljucovanje spere - postoji kraj rucne rucka koja se povuce prema gore. ima li neka caka kako se ukljucuje?

Kada je na mjestu dosta tesko se ukljuci, kada je traktor u pokret u prvoj ili drugoj brzini i lagano ide ukljuci se lagano.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 

Macko

Novi član
Tu od
31 Lis 2016
Poruka
6
ima tko iskustva s ceresom,koje su mu mane
Imamo ceres 95x jd motor 1995.god. kupljen prije 3 godine... za ono sto nama treba je sasvim dovoljan 2-3 hektara zemlje s tim da ima brijega i sumu izvoz drva itd. Do sad nije bilo kvarova. Motor radi tiho ko auto, fin traktor...naznake su da ce trebati mjenjati lamelu, izbacuje mjenjac koji je za spore i brze i to niz brijeg , tu ide sajbica da se podlozi pod feder al je puno posla oko toga pa se odgadja i hidraulik povremeno trzne...al to koliko meni treba...zanemarivo. ugl.nije to imt il ursus,nema tu masti ulja i slicno...ozbiljan traktor i slican kao i svi ostali ...fendt,mf, deutz...sve je to par motora u ponud i zf getriba i carraro napred...samo.nac da nije ubijen. Eto.
 

Jocker

Član
Tu od
13 Lis 2019
Poruka
35
Pozdrav, ima u selu sused ceresa 85x....pa sad ako netko zna sta bi moglo se otprilike događat... naime kad se traktor raspelja u 4 brzini ( peta brza je zakljucana) i pusti se gas cuje se dosta jako zujanje u kabini, a kod kuma na 95x je sve normalno i tiho...oba imaju powershift na mjenjacu,
Pa ako netko zna ili naslucuje sta bi se to moglo cut bio bih zahvalan da kaze
 

Najnoviji postovi

Na vrh