D
dorel
Guest
Rus 82 ili torpedo 75. Koji polovan traktor kupiti od ova dva. Pozdrav od Dorela.
za što ti treba traktor
Rus 82 ili torpedo 75. Koji polovan traktor kupiti od ova dva. Pozdrav od Dorela.
pa neznam ja bih čak uzeo torpeda, jer je udobniji, manje troši i nekako mi je bolji za njive, dok je rus za šumu i za teške radove, njega nemogu zamislit niti sam ga gdje vidio da grabi ili balira.
jedina stvarna prednost torpeda koju u praksi možeš iskoristiti je stvarno mala potrošnja.
Ostalo je ( mjenjač, hidraulika, dif.) dobro zamišljeno ali loše izvedeno( preslabo dimenzionirano i loš materijal ,posebno kod novijih modela), pa nije sposoban biti glavni traktor na gospodarstvu.
ipak uzmi rusa.
Nije jedina prednost.
Ostalo na 75 Adriatic nije kritično kako veliš.
Koja je razlika izmedju 75 i 75 adriatic
Od 1976-1980 Radi se 7506, traktor koristi TW 55.4 ili poznatiji kao "onaj sa ravnim zubima" koji nema mogućnost prednjeg pogona.
Od 1981-1988 izlazi TD serija, izmeđuostalog TD 7506, koji koristi noviji, nešto jači mjenjač TW56.10 na kojem je izveden i prednji pogon. Taj prvi.. TW56.10 nije bio sinkroniziran. I dalje TD7506 bez prednje vuče koristi TW55.4 no velim, ovi sa prednjim vučom su prešli na TW56.10.
Od 1989-1998 radi se TD Adriatic serija. Manji modeli dolaze sa hidrauličnim upravljačem + dodatne stvari da ne nabrajam jel teško je razvrstati, a TD 75 Adriatic sa prednjim pogonom i TW56.10 mjenjačem koji je (navodno) tek od 1992 sinkroniziran.
Adriatic serija uz to razvija i veću krajnju brzinu te je pogodnija za transport.
Ugrubo, da stekneš neki dojam i redosljed. Može se sad netko pojaviti i reći da je njegov 1991 god a ima sinkroniziran mjenjač na 75ici, i naravno, može biti, jel +-1god, među serije, uvijek može biti nešto drugačije, ali velim, samo da stekneš dojam kako je to išlo.
By odsutni forumski kolega, "Vedrankc"