• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Same SILVER 90 - 105

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522
Kolega Virtus
Nije da nema majstora. No pitanje je možemo li si mi mali prpriuštiti njihove usluge po normativu i satnici?
Veliki i firme mogu, a mi mali to moramo platiti bar 25% više od njih.
Mislim da je Gogo ciljal na majstore za starije, jednostavnije i jeftinije traktore.

Posljednje uređivanje:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ok majstori ali kad dođeš tražit uslugu popravka onda kaj da si došel kod popa na ispovijed !

VIRTUS

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
152
Kolega Virtus
Nije da nema majstora. No pitanje je možemo li si mi mali prpriuštiti njihove usluge po normativu i satnici?
Veliki i firme mogu, a mi mali to moramo platiti bar 25% više od njih.
Mislim da je Gogo ciljal na majstore za starije, jednostavnije i jeftinije traktore.

Poštovani, istna je ima svakojakih mehaničara ( majstor mehaničar se postaje polaganjem stručnog ispita ), i onih koji su završili školu za to zanimanje i onih koji su samouki, ali moramo svi znati da iskustvo i volja za ovim poslom čini mehaničara poljoprivredne mehanizacije *majstorom* svog zanata a ne položeni ispiti.
Današnji traktori su složena cjelina i treba puno faktora da se postave na jedno mjesto da bi se popravljali kako treba ( znanje, alat, rezervni dijelovi, ). Uzet ću za primjer ŠANANU; dečko se patio cijelu zimu sa hladnim startom motora, mijenjo grijač, ništa nije pomoglo dok nije otišao kod majstora koji mu je riješio problem, no ŠANANA i dalje radi grešku pošto ulijeva u svog SAME-a transhidraol 85 u transmisiju. Kada mu odu kočioni diskovi i lamelice na PTO spojci opet bude kriv SAME.
Bit ću toliko slobodan i reći slijedeće;
Nisu krivi niti korisnici traktora niti mehaničari koji ih održavaju već današnjica u kojoj živimo i radimo jer se nema novaca a kada je čovjek bez novca niti može platit izlazak ovlaštenog servisera na popravak niti može platit originalne rezervne dijelove već mora krpati a krpanje je kratkog vijeka.
Nadam se da nikoga nisam uvrijedio spominjajući ih.
Zato postoji ovaj forum da si pomognemo koliko možemo i pojednostavimo vrijeme i prostor u kojem živimo i radimo.

Posljednje uređivanje:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
ja jesam ciljao na manje,jednostavnije traktore,koji nemaju slozenu elektroniku,mehaniku,hidrauliku... svoje traktore sam vozio posvuda,od malih ilegalnih radiona,do vecih obrta i ovlastenih zastupnika i servisera. nikad mi nije bilo zao platiti,ako se dade popraviti,popravljaj,ako ne,kupi novo i ugradi mi unutra. popravak getribe kostao 13 000kn,ucinak nikakav. reparacija bosch pumpe kostala 2000kn,dobro je radila prvih dva dana. kompletno repariranje hidraulika 2000kn,hidraulik i dalje ne valja. generalka na motoru 6500kn,motor nikad dobro nije radio.
nema covjeka kojem bih mogao povjeriti traktor,da radi servise i uklanja kvarove. a bar nisam cjepidlaka ni skrtac.

dragisas

Novi član
Tu od
10 Sij 2014
Poruka
2
Moželi mi neko reći koi su menjači na SAME SILVER100.4 i kakvi su to traktori pošto nemam iskustva sa SAME traktorom.
Unapred hvala!!!

Najnoviji postovi

Na vrh