• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Same Silver - problem

markotokic123

Novi član
Tu od
11 Tra 2022
Poruka
12
Pozdrav svima. Novi sam na forumu ali vidim da ima jako zanimljivih tema.
Zanima me da li mi neko ima iskustva sa traktorom Same Silver 90 agroshift sa elektronskim reverserom.
Dakle, reverser stoji sa lijeve strane volana, tj.kod rucice za palenje svjetala...

Moj glavni problem je sto mi nekad hoce da ubaci reverser npr. napred ili nazad a nekad iz nepoznatog razloga nece.
Na displeju desne strane na kontrol tabli mi izbaci gresku i blinka crvena lampica u obliku uzvicnika.
Kad se to desi tada moram da ugasim traktor i upalim ponovo i tada opet nekad hoce a nekad i nece... I tako par puta nekad moram paliti i gasiti da bih mogao krenuti...

Ostalo sve drugo na traktoru je OK i radi sve super.

Molim Vas ako neko ima nekog iskustva da mi pomogne da rijesim ovaj problem.

Hvala unapred.
Marko.

Same 100.6

Novi član
Tu od
23 Svi 2022
Poruka
1
Pozdrav,si rijesio problem,i mene zanima rjesenje te greske...

Posljednje uređivanje od moderatora:

Paolo822

Član
Tu od
31 Srp 2013
Poruka
100
Jesam rješio, bio je popušten remen od alternatora. Zamjenio sam novi remen i radi sad sve okej.
Pozdrav imam isti problem kao i Vi...Znači remen alternatora ima veze s reverzerom...?

mili90

Novi član
Tu od
25 Lis 2023
Poruka
4
Moze li netko reci gdje se nalazi elektroventil za ukljucivanje kardana. Same silver 95...do jucer normalno malčirao a danas se nece ukljuciti kardan uopce niti na prazno pa me zanima da li moze biti problem u tom ventilu ili nesto trece. U zadnje vrijeme sam imao problema sa gašenjem kardana morao sam vise puta stisnuti tipku da se iskljuci a sa paljenem nije nikad bilo problema?
Hvala

D!N0

Novi član
Tu od
1 Svi 2025
Poruka
2
Pitanje vezano za električni reverzer, dok je traktor hladan salta revers normalno napred nazad bez greske.

Kad se ugrije nakon nekog vremena krene zezat, baci gresku na onoj tabli di je kalanje puz,kornjaca, zec 16(znaci blicne jednom sporo i onda 6 puta brzo crveno). Vidio sam na tabeli gresaka da je do rucice reversa, kratki spoj bla bla.
Problem.rjesim da ugasim i upalim traktor nekad proradi nekad ne, tipa ako ga ostavim da se ohladi par sati, salta se bez problema i greske nema.
Jel imao tko slican problem, otkud krenuti , sta i kako pogledati. Sumnjam da je do ručice reversa, vise mislim da je negdje u instalaciji problem, ali mi je tesko pratit ozicenje, pa ako je netko imao slican problem, ako moze pomoc ili neki hint. Hvala unaprijed.

D!N0

Novi član
Tu od
1 Svi 2025
Poruka
2
Pitanje vezano za električni reverzer, dok je traktor hladan salta revers normalno napred nazad bez greske.

Kad se ugrije nakon nekog vremena krene zezat, baci gresku na onoj tabli di je kalanje puz,kornjaca, zec 16(znaci blicne jednom sporo i onda 6 puta brzo crveno). Vidio sam na tabeli gresaka da je do rucice reversa, kratki spoj bla bla.
Problem.rjesim da ugasim i upalim traktor nekad proradi nekad ne, tipa ako ga ostavim da se ohladi par sati, salta se bez problema i greske nema.
Jel imao tko slican problem, otkud krenuti , sta i kako pogledati. Sumnjam da je do ručice reversa, vise mislim da je negdje u instalaciji problem, ali mi je tesko pratit ozicenje, pa ako je netko imao slican problem, ako moze pomoc ili neki hint. Hvala unaprijed.
ne pomaze, niti novi remen niti napinjanje, opet isto, kad se ugrije izgubi revers

Axial

Novi član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
9
Ja sam na svojem silveru 105 radio kompletan mijenjač pa smo odradili i kompletan reverser, promijenili sve lamele od agropowera i lamele u reverseru (i gumice na cilindrima za uključivanje i sinkrone na mijenjaču), puno bolje je da je ručica u pitanju nego da moraš rastavljati reverser, ručica je vjerovatno jeftinija. Pregledaj spojeve na elektroventilima revesera (na bloku mijenjača, sa lijeve strane, kod mene, iza spremnika goriva) blok ventila sa tri izvoda i elektroventilima na njima to bi isto možda mogao biti problem. Kod mene ručica reveresera ponekada neće 'uhvatiti' komandu, ali to je (za sada) rijetko.

Axial

Novi član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
9
Zanimljivo je da lamela reversera nisu bile poderane nego su se počele doslvono grutati (otpadati od lima) kompresorom malo počistiš lamelu i pritisak zraka počinje odnositi materijal sa tih lamela, pa sam to odlučio promijeniti kada smo sve to raskopali.

ivan925

Novi član
Tu od
11 Lis 2023
Poruka
5
Ja sam na svojem silveru 105 radio kompletan mijenjač pa smo odradili i kompletan reverser, promijenili sve lamele od agropowera i lamele u reverseru (i gumice na cilindrima za uključivanje i sinkrone na mijenjaču), puno bolje je da je ručica u pitanju nego da moraš rastavljati reverser, ručica je vjerovatno jeftinija. Pregledaj spojeve na elektroventilima revesera (na bloku mijenjača, sa lijeve strane, kod mene, iza spremnika goriva) blok ventila sa tri izvoda i elektroventilima na njima to bi isto možda mogao biti problem. Kod mene ručica reveresera ponekada neće 'uhvatiti' komandu, ali to je (za sada) rijetko.
Ako može informacija kolike su cijene remonta mijenjača i reverzera?

Axial

Novi član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
9
Mene su dijelovi izašli nekih 3-4 000 eura. Radio sam u vlastitom aranžmanu, tako da ruke ne računam u to. Sve ovisi što treba raditi, koliko duboko (kvalitetno) želiš obaviti posao i koliko si spreman uložiti u traktor. Ja sam recimo promijenio sve O ringe koje smo rastavili. Reverzer smo doslovno išli rastaviti preventivno i tako otkrili da su obloge na kvačilima reverzera gotove. Promijenili pri tome plastične karike u reverzeru (prokleto skupe, 4 komada, cca 100 eura komad - a nemaš ih što vidjeti), ima samo orginal nema zamjenskih. Zanimljivo je da je u radioničkom izričito navedeno da se mjenjač može skinuti bez skidanja kabine (što je točno) - ali nismo uspjeli sastaviti traktor bez da smo morali skinuti kabinu, tako da to radim ponovno - odmah bi skidao kabinu bez obzira na radionički (skidanje kabine nije neki problem, ako imaš sa čime skinuti ju - ali treba ponovno puniti klimu).

Axial

Novi član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
9
Postoji radionički na internetu za te traktore, ako budeš radio - preporučam downloadirati svakako, makar neki podaci iz radioničkog nikako se nisu slagali sa mojim traktorom, ali uglavnom dobro dođe. Ima jako puno raznih varijanti mijenjača i tu treba pripaziti da gledaš ono što radiš a ne nešto drugo. Postoji i radionički za deutz agroplus koji je (u principu isti traktor) ali je puno kvalitetnije skeniran, jer orginalni radionički od same silvera je toliko loše skeniran da je u nekim detaljima nečitljiv. Potrošili smo dosta vremena na traktor ali samo zato jer smo ga radili prvi puta, pa mnoge stvari nismo znali i dok smo otkrili kako se stvari rade (kao ono sa kabinom) prošlo je vrijeme, onda se dosta vremena potrošilo i na čekanje rezervnih dijelova. Dio dijelova sam naručio iz Italije kao trebalo je biti povoljnije, ali sve ono što je trebalo biti znatno jeftinije - na kraju nismo uopće dobili (kao trebalo je čekati na to mjesecima) pa sam to uzeo u Križevcima. Vjerovatno sam sve trebao uzeti u Križevcima (i nešto orginala u poljonovi) uštedio bih si barem 2 mjeseca čekanja uz približno istu cijenu. .

ivan925

Novi član
Tu od
11 Lis 2023
Poruka
5
Iskreno još uvijek razmatram opcije da li ići u remont mijenjača koji ima preko 10 tisuća sati i probleme sa pojedinim brzinama a sami traktor ne radi puno sati i za to što treba odradi i u takvom stanju. Cijene servisa su visoke, dijelovi su takvi kakvi jesu, skupi i teško je sad parcijalno nešto mijenjati a nešto ostaviti kad se već traktor cijepa na pola

Najnoviji postovi

Na vrh