• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ŠANANA IMT 565

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A dobro, drago mi je

@alen 28: hvala na informaciji jer ja još neznam baš najbolje kaj sve treba, ali naučit ću!

R

Ratarko

Guest
Dobro je oranje a i zemlja je rahla na čemu sam nazovimo to tako " zavidan " ljudima jer kod mene se sva zemlja drži jedna za drugu tako da imam samo velike brazdurine na njivi a ne ovako puno sitnog materijala .

Kako to da ti se toliko žurilo sa oranjem da si hvatao te sitne sate prije odlaska u školu ?

B

branko

Guest
panther kaže:
E Šanana gdje si kupio ova pera na dasci pluga?

radi ih lovrencic iz cresnjevice.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma dobaR JE to jarak, znalo je biti i puno gorih kad sam tek učio orati!

E forumaši da vas pitam kak postavito ono:
'' netko je napisao
bla, bla, bla, bla,......................

Dajte mi pomognite, neznam kak molim!

R

ROKI

Guest
Nek te pravac nebrine. Pitaj zrineta kakav on pravac oranja ima. :lol:

M

matija

Guest
ŠANANA IMT 565 kaže:
E forumaši da vas pitam kak postavito ono:
'' netko je napisao
bla, bla, bla, bla,......................

Dajte mi pomognite, neznam kak molim!
klikni na citiraj

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Same nije kod mene, već kod ujaka i dede.
Nemamo niti baš najbolju mehanizaciju za njega, ali bit će uskoro.
Ujak ore sa njime s dvobraznim 12'' plugima, pa tak da je to uzaludno trošenje goriva.

Ima kod nas jako teških zemlji koje fala bogu sada mogu fino napraviti sa sameom, ali s onim svojim dvobraznim plugima 13''. To sam prije oral sa 565 i jednobraznom 16'' jedva je išlo, a mora se orati duboko.

Drugi tjedan budem oral tu parcelu pa vam stavim slike kak Same radi!

Ratarko kaže:
Dobro je oranje a i zemlja je rahla na čemu sam nazovimo to tako " zavidan " ljudima jer kod mene se sva zemlja drži jedna za drugu tako da imam samo velike brazdurine na njivi a ne ovako puno sitnog materijala .

Kako to da ti se toliko žurilo sa oranjem da si hvatao te sitne sate prije odlaska u školu ?

Dan prije sam si sve pripremil, ustal sam ujutro i udri!

A kaj se tiče onih pera nesem skužil odma da pitete za gornja pera, ona jako zafrknuta.
Ja mislio da pitate za vrhove na dasci :mrgreen: :mrgreen:
Pera sam kupio u Črešnjevici kod kovača. :D :D :D

Z

zrine892

Guest
ROKI kaže:
Nek te pravac nebrine. Pitaj zrineta kakav on pravac oranja ima. :lol:
šutiiii... :mrgreen: :mrgreen: :blackeye :blackeye

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
A vidi se tipično podravsko oranje, jarak jedan metar duboko da mu međaš nebi slučajno ušao... a ja nek švasam šasiju na kombajnu :evil:
Al inače oranje je ok.
Ima igrača u Novigradu koji oru 15 cm, al nazadnje jarak mora biti jedan metar... :blackeye

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Samo duboko! Oranje na svojih 20 - 30 cm je najbolje naravno u jesen.!

Jarka ti ja zatanjuram tak da ispadne kak treba.
Evo i s čem :D :D

Obrisan neispravan link.

Vidi moju malu CICU-MICU :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Navek ona mora bili glavna!!!!!!!!!! :blackeye :D :lol: :lol:

Pomoć! Koliko mogu dobiti za ovu sadilicu?
Obrisan neispravan link.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
EJ VI GLAVNI I ODGOVORNI:
Fala vam za ove tri zvijezdice i unaprijeđenje mog statusa iz početnika u poljoprivrednika. :supz: :partyman:

Imate pijaču od mene, a budemo i našli neke cure za vas: Kod nas ih barem ima!!!! :gitarist: :drinkers:

Za torpedaše: Nemojte se ljutiti na mene, ne mislim ja ništ loše o torpedu, a kamoli o original deutzu.
Na kraju krajeva Same mi ima deutz-fahrov motor.

Imali smo mi prije rata deutza doma. Mislim da je bil 82 ks s prednjom vučom bez kabine.

Pokojni deda je dobil rak pa ga je prodal, a mi smo onda poslije uzeli imt-a 565. Bil je to jako dobar traktor.
Sada mi je žal kaj ga nemam.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Evo jedna slika jednog dijela mojih mašinerija :mrgreen:

Obrisan neispravan link.

Zašto pa to radi 539 bez problema

Kod nas je to za naše zemlje i potrebe dovoljno. Kod nas sa 539 rade s maksimalno 20 diskova jer više ne može vuči.
Probal sam ja na 565 staviti nošene 28 diskova, ali bilo mu je malo previše.
Susjed ih jedva vuče s Torpedom 75 ks.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,508
ŠANANA IMT 565 kaže:
Za torpedaše: Nemojte se ljutiti na mene, ne mislim ja ništ loše o torpedu, a kamoli o original deutzu.
Na kraju krajeva Same mi ima deutz-fahrov motor...

GLUPOST!!!
SAME Explorer ima ADIM Diesel ili SAME Diesel motor. Ne postoji deutz-fahrov motor: Postoji KHD ili Deutz motor.

Ljudi zapamtite već jednom: sličnost SAME i Deutz motora je samo u tome kaj su im cilindri zrakom hlađeni. Danas više ni to, jer su i Same motori hlađeni vodom/uljem.

Najnoviji postovi

Na vrh