• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Savjet za kupnju rabljenog traktora

• Temu pokrenuo agroenogastro
  • Datum prvog posta

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
533 zaboravi, teško ćeš ga naći u dobrom stanju a i slab je.
539 cca 4000 pa na više
Plug, tanjurače, drljače (brane), sijalica kukuruza, cca 1500 pa na više.
Za nadstrešnicu je teško reći, ovisi šta želiš.
Uglavnom mislim da bi trebao imati u džepu barem 10000€ da bi krenuo sa poslom i napravio ono šta želiš.

Ja se sa svojim usudim stati pokraj svakog 539.

Zasto na skoro svakom oglasu za IMT pise: nije pucan blok?

Zato što ga je lutrija pronaći da nije pucan.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,246
Ja se sa svojim usudim stati pokraj svakog 539.

Zato što ga je lutrija pronaći da nije pucan.
Kolega, evo moje dvojice 539, izaberi kojega god hoces i na kakav dvoboj god hoces, sa svojim 533.
Ja tvrdim da je 533 ljencina i da on kod svoje, kak moj kum veli "srdite"brace" (539) nema kaj traziti.
20230630_213123.jpg

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Zetor 9540, 1999 godina, gume loše, prednji utovarivač, blizu 9900 sati ili Fiat 110-90 12900 sati, skoro nove gume, bez utovarivača ? Početna cijena je razlika 2000 e ( Zetor skuplji ) ?

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,246
Zetor 9540, 1999 godina, gume loše, prednji utovarivač, blizu 9900 sati ili Fiat 110-90 12900 sati, skoro nove gume, bez utovarivača ? Početna cijena je razlika 2000 e ( Zetor skuplji ) ?
Onaj za kojega ima majstora i dijelova u blizini, i u roku odmah.
Jer obadva su na pragu da se pocnu trgati svaki dan, a dok se strgaju u pol posla, a nema ih ko popraviti, onda se ljudi pocnu drapati po glavi.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,470
Fiat je 6-tak, dulji, teži, moćniji. Zetor ima powershift, Fiat nisam siguran. Ima li 4 ili 5 brzina?
Onaj bez utovarivača je obično manje razj...
Odluka je tvoja.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Tog fiata sam vozio prije 2 godine ali nisam imao onda novaca da ga kupim. Ima dva mjenjača. Sad se ne sjećam jel 3 ili 4 grupe brzina i na drugom mjenjaču mislim da je 5 brzina.
Za niti jednog nema dijelova odmah. Toga sam svjestan. Majstora se može naći ali kad trebaju onda su obično malo zauzeti. Ni taj 9540 nije kao moj 6340 da ima dijelova na trafici. Utovarivač bi dobro došao ali nije za glavu da mora biti.
Zanima me šta bi netko od vas izabrao da kupuje sebi ?
Najviše mi treba za oranje, jesensku sjetvu i proljetnu pripremu. Za sve drugo je tu 6340.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,778
Moj glas ide Fiatu jedino kaj Zeksa več poznaš u dušu i lakše ti bu da si sam popraviš večinu kvarova.
Dijelova za Fiata ima, ne odmah ali dobavljivi i kvalitetniji su od ovih za Zetora kojih uglavnom ima na stanju odmah. Ako baš i zafali kroz dan dva su tu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,470
Da mi treba "veliki" traktor, onda prije Fiata iz gore navedenih razloga.
9540 je premali korak od 6340.
Na svoje oči sam videl kak kombinacija od 3m "upravlja" s traktorom, 6-takom, od 125ks.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,778
Kak misliš mali korak. Nije baš mala razlika u snazi, broju brzina.... I meni se više dopada Fiat jer je moje mišljenje da je puno izdržljiviji i kvalitetniji stroj. Još ako nije ubit... nema veze kaj ima puno sati

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Fiat bez razmišljanja. Na stranu mogući kvarovi i stanje. Jel Zetor ima hlađenje ulja hidraulike i getribe? Nekaj sam čul da je to veliki problem s tim serijama…

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,470
Kak misliš mali korak. Nije baš mala razlika u snazi, broju brzina.... I meni se više dopada Fiat jer je moje mišljenje da je puno izdržljiviji i kvalitetniji stroj. Još ako nije ubit... nema veze kaj ima puno sati
4 cilindra, 10% veće zapremnine, ne puno duži. To je korak ko s 549 na 558 /560.
Fiat je ozbiljniji korak.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,778
To se slažem, a pogotovo zbog kvalitete ugrađenih dijelova i rednog šestaka.
Dužina nije uvijek prednost ;)

Najnoviji postovi

Na vrh