• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Savjeti pri kupnji vinograda

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
No, dobro. Kojim zapravo dobrom si ti ovdje kolega? Sve mi smrdi da ćeš uskoro ponuditi nekakav proizvod za rješenje naših muka, jer sve vuče ka tome, nema nekog specijalnog povrata informacija što god ti tko od nas napiše, pa da onda skratimo vitlanje?

Ako sam u krivu, mea culpa - zanemari i daj konkretne parametre svoga plana da ti možemo adekvatno pomoći.
 
Posljednje uređivanje:

Bozek

Član
Tu od
31 Pro 2018
Poruka
55
Paranoični balkanac koji iza svakog ugla vidi prijetnju , stavio sam link sam na članak koji kaže da neke sorte grožđa ne mogu preživjeti više temperature zbog klimatskih promjena

nisam ja napisao članak nego sam pitao je li to istina
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

F100666

Iskusan lik
Tu od
10 Pro 2014
Poruka
427
Božek, si bil kad u trsju? Ne govorim o tome da si došel k prijatelju u berbu pa se ubil u odojku, gemištu i gibanici, već dal si kad poflaksal, pošprical, obrezal...? Znaš koliko tu ima posla i to ozbiljnog posla? Naravno, troškovi su isto prisutni i koštaju puno.
Ak si već zapel za trsje, kupi negdje grožđe, sam si napravi svoju čuprliku pa budeš znal dal ulaziti u proizvodnju ili ne...
Btw., ne govore ljudi bezveze da trsje treba slugu, a ne gospodara...
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Nisam ja paranoični balkanac, baš sam jako daleko od toga jer i sam implementiram i istražujem nove tehnologije, bez uvrede, ali nemoj misliti ako si napustio RH da si nešto značajnije postigao od nas ostalih i da smo mi balkanci, a ostali gospoda.

Ako si zainteresiran, potegni do Srijema - Vukovara, ja ću te dočekati i pokazati što i kako ja radim na svojih 35.000 trsova i u podrumu, onda obiđemo dalje ljude koji imaju 200.000 - 500.000 trsova i u brdu i na ravnom i njihova postrojenja.
Klima u Slavoniji i Srijemu je često tokom kritičnih mjeseci gora nego u dalmaciji, dok se ja hladim u Zadru na 27°C moja se zemljica prži na 38°C.

Mi postajemo pješčana pustinja i ostajemo bez sorti već 20 godina, još se ništa nije obistinilo, tako da, ja bih pročitao taj članak i zanemario ga jer ako uzmeš podatke i malo analiziraš niti su godine toplije niti hladnije, već su u prosjeku, a nagle promjene vremena su nešto drugo. Suše i poplave se dešavaju, tako da.
 

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
579
Bozek, u vezi tog vinograda u Nadinu,
zašto ne nazoveš pa pitaš koji je razlog prodaje?

Iz ove priče nisam skužio di se nalazi restoran, ili lokacija restorana nije vezana za vinograd?
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Ne mogu se naći u slobodnoj prodaji, jer u trgovinama ne prolaze vina koja nisu "Kutjevo, Erdut, Ilok, Belje" ilitiga iz poznatog vinogorja. Pošalješ paletu i vrati ti se paleta nazad bez 2 - 3 kutije, tako da su trgovine otpale nakon 3 turnusa jer jendnostavno ne ide, pijanci piju 2L po 11kn, a svi vole kupiti za poklon neko zvučno ime.

Trenutno samo na kućnome pragu, u par konoba na moru ili narudžbom na kućnu adresu.
 

Miroslava

Novi član
Tu od
10 Stu 2022
Poruka
7
Molim savjet, kako najjednostavnije i najjeftinije raskrcit jako zarasli teren koji je bio vinograd do prije 30 godina, Betonski stupovi i zice su jos tamo.
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Uff, koliko novca je u igri?

Postoje razni strojevi koji mogu sjeći drva i žica im ne smeta, ali su skupi radni sati, prije godinu - dvije je jedan takav bio u nasadu jabuka nedaleko od mene. 14ha površine 70.000€ ako se ne varam.
Što se tiče betonskih stupaca, to su radnici vadili prije nego je stroj došao.

Ali ima tarupa/drobilica koji kidaju i kamenje, samo pitanje gdje ih ima za unajmiti, i dali takvima smeta žica.

Tipa ovako:


Nedavno naletio na videe par takvih, ali na žaloast nisam vidio uživo i u uvjetima koji se navode da bi bio dovoljno pametan reći dali bi takvo što moglo ići ili ne. Najbolje ako ima kod nas neka firma koja se bavi uslužnim drobljenjem stijena ili nekakva firma za čišćenje zapuštenih zemljišta koja ima takvu opremu pa da oni procijene.

Kod mene nema kamena, samo niskog i visokog raslinja i kod mene je običan bager sa profi šumskim tarupom naručen baš za ovaj tjedan, ali je kiša pobrkala planove. Cijena rada je 3kn/m2, a čisti sve od šiblja do panjeva od 40 - 50cm.
 

Miroslava

Novi član
Tu od
10 Stu 2022
Poruka
7
Ono sto nude prelazi cifru koju si mogu priustiti, cistim zbog kazne koja ce stici zbog neodrzavanog poljoprivrednog zemljista. To je bio dedin obozavani vinograd, stoji sada godinama.
Nema kamena, samo strmi teren, Zagreb, beronski stupovi, zice i svo moguce raslinje koje je izraslo u tih 25-30 godina.
Ovo vase se cini kao dobra ponuda, kojim putem se dodje do kontakta? Znam da se tu ne smiju pisati oglasi.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,228
Popricati s vatrogascim da li bi zeljeli imati neku vjezbu pa zapaliti kontrolirani pozar, a poslje se lako popuku stupovi i zica.

Poslje im nesto donirati za zabavu u vidu alkohola i cetvoronozaca...

Moje iskustvo s prasumom. Jos dovukli stari auto pa kao krenulo od prometne nesrece, sve fino izgorilo..
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,496
Zajebana kombinacija, zarasli vinograd (koji to nije) već odavno. Strmina , betonski stupovi, žica plus sve to zaraslo . Pitanje da li bi uopće neki veći stroj mogao na parcelu, zbog strmine. Ako uopće postoji neki stroj koji bi mogao sve to samljeti?🤪
 

Bozek

Član
Tu od
31 Pro 2018
Poruka
55
kakve veze ima pitanje oko čišćenja nekih parcela sa savjetom pri kupnji vinograda???

otvorite svoju temu umjesto uništavanja ove
 

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,228
Nisi u naslovu specificirao, moze se kupiti i prodati zapusten vinograd. A u ostalom ak otvoris temu ne smatra se da je tvoje vlasnistvo... ovdje smo da pomazemo savjetima ili da jednostavno filozofirano o svemirsim tehnologijama oko uzgoja vinove loze
😜
 

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
579
Miroslava, ne znam što planiraš kasnije sa tom zemljom, ali ako neki stroj razbije betonske stupove, računaj da je taj zdrobljeni beton problem kasnije pri obradi zemlje (ili treba očistiti). Također i komadi armature i žice nisu baš zgodni ni za gume ni za noge.
Ne znam o kolikoj površini se radi, ali čini mi se da je ručno čišćenje najbolje. Eventualno prije kontrolirano spaliti.
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,842
Nekoga sa kombinirkom,ili mini bagerom 8+ tona i čuda napravi...300 tinjak kuna po satu kod nas rade,pa nekoga pozovi da ti otprilike "šacne" koliko sati ima posla.

Koja je površina u igri?
 

Miroslava

Novi član
Tu od
10 Stu 2022
Poruka
7
1000 kvadrata na nezgodnom terenu na koji malcer ni bager ne mogu doci, svima nesto smeta, ili nagib ili stupovi. Neki su rekli da jedino traktor moze. Napokon sam nasla ponudu, vece drvece se ne mora micati, samo ona koja su pala, ostalo ce manje posjeci. Zicu cu ja micati, malo tjelovjezbe i sporta, ona najvise smeta jer je isto ima posvuda, stupovi stoje ( pola ih bome i lezi ) i dalje za uspomenu, do sljedece prilike. Hvala na savjetima.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh