Re: KUKURUZ BIJELI
Dakle, da se i ova tema malo pokrene, jer mi je jos prosle godine u ovo doba pobudila neka zanimanja, ali na zalost pre kasno, sjetva je vec bila u punom jeku, pa sam zakasnio.
Naime, mene zanima jel se itko od forumasa ili netko koga poznate bavio bijelim kukuruzom na nekoj (da se tako izrazim) ozbiljnoj povrsini koja je veca od prosjecne basce?
Sjeme ne znam koje da nabavim, nit koja mu je cjena. U BC katalogu je navedena 38W kao jedina sorta bijelog kukuruza, ali o toj sorti nigdje nikakvih detalja.
Za probu bih posijao pola jutra povrsine da vidim u cemu je tolika frka i zasto se nitko s tim ne bavi kad im je otkupna cjena vislja nego obicnom kukuruzu.
Svejedno kukuruze berem i cuvam u klipu i tek ih na proljece krunimo u zrno, koje djelom potrosimo, djelom prodamo kojekakvim prekupcima koji se zalete kroz selo. Svejedno mi je koju sortu sijem, jer mi agrotehnika ostaje ista, a ako mogu iz toga izvuci neke dodatne novce, zasto ne?
Dakle, svatko tko je imao ikakvih iskustava s bijelim sortama kukuruza, je ovdje dobrodosao da udjeli pokoji savjet.