Ili jedan red kraj drugog,da ne polomi zrno koje je već posijano :rolleyess:Prijatelju! A da prođeš dva puta po mjestu, čino mim se to jednostavnije nego se ovak mučit sa novim pločicama.(Moje mišljenje)
100% će ga lomiti ako se ide red u red........a ako ga pomaknem, onda dobijem duple redove, pa kada kultiviram i prihranjujem, onda ću ga rezati......probao sam valjda sve kombinacije sa MSK, još jedino da sam napravio drugi prijenos, da ide na gusto.....a s tim mi se nije dalo zafrkavati......jer sada je 20/8 što je prijenosni omjer 2,5:1......a meni treba omjer barem 5,5:1 kod lančanika......što bi značilo, na kotačima 55 zubi,a na sjetvenom vratilu 10 zubi......i to bi trebalo postići s lancem kao što ima PSK, ili kao na biciklu, samo jači......tzv. galov lanac.......
sve je rješeno, sije se sa PSK, samo, jedva sam našao ploče, kod mene to nitko nekoristi, pa sam morao otići tek u treće selo po njih......
MSK- mehanička sijačica kukuruza
PSK- pneumatska sijačica kukuruza
to su oznake za sijačice od tvornice OLT
Može se grah sijati i s 72 rupe pločicom,ova je više za soju od 120rupa.Imati ću ja za prodati psk-4 s kutijama za gnojivo i psk-6 na 50 cm za soju bez kutija za gnojivo.tako je, nemam ju ja.......al jedan čovjek će mi odraditi, samo nema ploče, pa ih je trebalo potražiti.......slijedeća investicija je kupnja PSK, za proljeće 2012 :weedman:
mislim da vrijedi svake kune koja se za nju da......rayer:
100% će ga lomiti ako se ide red u red........a ako ga pomaknem, onda dobijem duple redove, pa kada kultiviram i prihranjujem, onda ću ga rezati......probao sam valjda sve kombinacije sa MSK, još jedino da sam napravio drugi prijenos, da ide na gusto.....a s tim mi se nije dalo zafrkavati......jer sada je 20/8 što je prijenosni omjer 2,5:1......a meni treba omjer barem 5,5:1 kod lančanika......što bi značilo, na kotačima 55 zubi,a na sjetvenom vratilu 10 zubi......i to bi trebalo postići s lancem kao što ima PSK, ili kao na biciklu, samo jači......tzv. galov lanac.......
sve je rješeno, sije se sa PSK, samo, jedva sam našao ploče, kod mene to nitko nekoristi, pa sam morao otići tek u treće selo po njih......