• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Škare za rezidbu voćaka

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,083
Ja imam sada 5-6 kineza i prvoga sam uzeo pred ohoho porezali su svake godine hektar i još vinograda i nemam nikakve zamjerke, nisu pelenc ili felco ili kampanjola ali...kostaju 10 puta manje

• Like
Reactions: H&S

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Jedne kineske su mi otisle odma prve godine nakon par hektara. Pa sam uzeo bosch i evo 10ak hektara su do sad orezale i rade. Tako da su ok. Uzeo sam jos jedne za rezervu, njih koristim oko kuce .

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Nikaj. Tj.

Uzmi ili parkside ako imaš malo toga

Ili bosch ako imaš više.

Jednostavno su prejeftine s 3 godine garancije da bi se isplatio kinez. A imaju dosta drugih uređaja na iste baterije..

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Stvar je v tome da ja nemam nikakav aku alat od parksidea. Znači, trebam onda i bateriju i punjač,a to više nije jeftina kombinacija. Treba mi za okvirno ovo 450 trsova obrezati.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Zašto što bosch baterija ima more na njuškalu za kupiti. Zato što ima 150 drugog alata za te baterije. Da nabrojim 2 najbitnija m...

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
917
E to je druga stvar, brzinski sam gledao cijene, mislio sam da danas sve prodaju bez baterija i punjača. Nemam ništa od Bosch i Stihl alata tako da to gdje ide koja baterija mi nije bitno.

Mislim da ću i ja na Felco 8 ili još bolje 11, ako i to ne satarem...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Kuker su ti puno bolje za voćnjak. Probaj sa Tick kopijom kukera .

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
917
Trebam za voćnjak, smreke, ruže, paradajz, papriku,... Felco ima neki feature za ljepljive grane, zato sam te gledao.

U čemu je razlika između lijeve i desne verzije? Režem s obje ruke pa mi je bitno da odgovara i za lijevu. Tu imam problem s pilom i trimerom, može samo desno, a ja bih i lijevo.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Za paradajz i papriku se uzmu tickove škare za berbu. Jer će ti felco žvakati, a na kukeru ostajati konci.

Za voće kuker, za lozu felco...

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
917
Koji su točno modeli? Ovaj Google nije od pomoći. Upišem Tick škare za berbu i dobijem pet različitih modela, neki su kopija Kukera, neki Felca. U opisu im svima piše "Univerzalne škare za upotrebu u vinogradarstvu, voćarstvu, vrtlarstvu i cvjećarstvu", kako da ne.

Ako sam dobro skužio, za paradajz i papriku trebam Tick 20 jer su špicaste pa neće žvakati. Dobro bi došle i za berbu grožđa jer nekad bude tijesno za veće škare.

Tick 10 bi bio kao neki Kuker kojeg sam sredio, to onda ide za voćnjak?

Za orezivanje loze Tick 3 koji mi se čini kopija Felca 11? Ove sad Fiskars P531 su slične njima, ali te žvaču sve živo, oštrica ništa ne valja i brzo je počela hrđati iako uvijek nakon rezanja očistim alkoholom.

Najnoviji postovi

Na vrh