• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Škare za rezidbu voćaka

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,856
Tako je. Taj tick 20 ti je za sve zeleno. Jer za rezidbu škare nisu napravljene da režu zeleno nego drvenasto.

Za voćnjak su ti bolje škare oštrica nakovanj ili oštrica oštrica. Tipa kuker ili tick 10.

Za lozu su se pokazale mimoilazne najbolje..

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
894
E super, onda kupujem taj set.

Fiskars su mimoilazne pa mi svejedno žvaču lozu. Vijak što drži oštrice sam stegnuo i zalijepio ljepilom za vijke, ali ne pomaže. Ovaj sistem sa zupčanicima što imaju Felco i Tick mi se čini bolji.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,856
Pogledaj jel oštrica ide pravilno. Da nema preveliki zazor. Tj. Ne smije imati zazor.

Ako si rezao deblje grane, pa malo lijevo desno. Onda se blago savije oštrica.

Zato su nož nakovanj ili nož nož bolje u vocarstvu gdje ima debljih grana.

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Ja sam si prije par dana uplatio bosch pro pruner sa 2 baterije i advanced pruner teleskopske sa jednom baterijom. Taj nije profi. 18v. Sutra idem po njih pa ću se poigrati

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
894
Pogledaj jel oštrica ide pravilno. Da nema preveliki zazor. Tj. Ne smije imati zazor.

Ako si rezao deblje grane, pa malo lijevo desno. Onda se blago savije oštrica.

Zato su nož nakovanj ili nož nož bolje u vocarstvu gdje ima debljih grana.
Na prazno ide, tijekom reza se oštrice razdvoje. Ako jače stegnem vijak, onda se ne otvaraju.

Najnoviji postovi

Na vrh