• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Škare za rezidbu voćaka

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,244
Tako je. Taj tick 20 ti je za sve zeleno. Jer za rezidbu škare nisu napravljene da režu zeleno nego drvenasto.

Za voćnjak su ti bolje škare oštrica nakovanj ili oštrica oštrica. Tipa kuker ili tick 10.

Za lozu su se pokazale mimoilazne najbolje..

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
974
E super, onda kupujem taj set.

Fiskars su mimoilazne pa mi svejedno žvaču lozu. Vijak što drži oštrice sam stegnuo i zalijepio ljepilom za vijke, ali ne pomaže. Ovaj sistem sa zupčanicima što imaju Felco i Tick mi se čini bolji.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,244
Pogledaj jel oštrica ide pravilno. Da nema preveliki zazor. Tj. Ne smije imati zazor.

Ako si rezao deblje grane, pa malo lijevo desno. Onda se blago savije oštrica.

Zato su nož nakovanj ili nož nož bolje u vocarstvu gdje ima debljih grana.

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Ja sam si prije par dana uplatio bosch pro pruner sa 2 baterije i advanced pruner teleskopske sa jednom baterijom. Taj nije profi. 18v. Sutra idem po njih pa ću se poigrati

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
974
Pogledaj jel oštrica ide pravilno. Da nema preveliki zazor. Tj. Ne smije imati zazor.

Ako si rezao deblje grane, pa malo lijevo desno. Onda se blago savije oštrica.

Zato su nož nakovanj ili nož nož bolje u vocarstvu gdje ima debljih grana.
Na prazno ide, tijekom reza se oštrice razdvoje. Ako jače stegnem vijak, onda se ne otvaraju.

Rade79

Aktivni član
Tu od
18 Kol 2023
Poruka
101
Gledao sam i bosch i villager i lidl. Iznenadip sam se kad su ove Villager dosta skuplje od boscha.

Rade79

Aktivni član
Tu od
18 Kol 2023
Poruka
101
A imaš li iskustvo sa onim malim baterijskim pilama za voće, valja li to čemu

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,244
Misliš na lančane?

Ima njih par u udruzi stihl malu baterijsku i za voće i rade extra.

Ja imam parkside I zadovoljan sam s omjerom uloženo/dobiveno.

Ali da nemam parkside baterije već, gledao bi stihl. Ovako me izašlo super jeftino naspram stihla pa se ne bunim.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,244
LED upozorenja (2) stalno svijetli crvenoTemperatura baterije, motora i elektronskog modula je previsokaPustite da se baterija, motor i elektronski modul ohlade.

LED upozorenja (2) treperi crvenoElektrični alat se zaglavioNož za rezanje (1) će se automatski vratiti u otvoreni položaj.

Jesi probao rastaviti oštricu da ti nije zaglavila?

Edit: jesi ih podmazivao redovno?

1000021860.jpg 1000021858.jpg

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,434
Zatvorene škare se otvaraju, pa se onda ne zatvaraju više i upali se crveno kad su otvorene i na prazno, bez rezanja grane.
Pa onda prorade na minutu, i opet se zaglave.
Škare podmazane.
Nije do temperature baterija niti ostalog.

Rade79

Aktivni član
Tu od
18 Kol 2023
Poruka
101
Ma ja gledam u lidlu isto zbog baterija. Imam već baterije i njihove baterije su povoljne. Sem toga kod baterijskog alata kad se odlučiš za neki alat onda sve od te marke uzimaš zbog baterija. Paraskide jeste amaterski alininja sam amater u tome. Mene interesuje može li ta baterijska pila sa lancem odraditi posao u smislu da reže grane precnika 20cm a makaze da sijeku suve grane precnika 2 do 2,5 cm

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,244
Škare mogu rezati suhe grane i deblje od toga. Pila mislim da se ni s stihlom ne bi usrećio ako očekuješ da 20cm konstantno režeš. Bolje onda uzmi parkside veliku baterijsku na 40v

Zatvorene škare se otvaraju, pa se onda ne zatvaraju više i upali se crveno kad su otvorene i na prazno, bez rezanja grane.
Škare podmazane.

Jesi gledao onaj mali zupčanik na škarama ? Malo možda otegnuo šaraf. Imaš kao onaj s 3 zuba i onaj zupčanik . Broj 12 i 13 na slici. A u svakom slučaju imaš 3 godine garancije...

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,434
Škare mogu rezati suhe grane i deblje od toga. Pila mislim da se ni s stihlom ne bi usrećio ako očekuješ da 20cm konstantno režeš. Bolje onda uzmi parkside veliku baterijsku na 40v

Jesi gledao onaj mali zupčanik na škarama ? Malo možda otegnuo šaraf. Imaš kao onaj s 3 zuba i onaj zupčanik . Broj 12 i 13 na slici. A u svakom slučaju imaš 3 godine garancije...
Imam i ja malu stihl accu ali nije neka sreća, reže do nekih 10 cm pa onda jednostavno stane.
I sistem podmazivanja nije izveden.

Probat ću je otvoriti, možda je nešto ispalo, garancija istekla, imaju preko 3g.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,082
Škare podmazane.
I meni se isto dešavalo na Bosch pro pruner aku škarama. Nisu se htjele otvoriti, zaštekale. Odnio ih na popravak jer ju još pod garancijom. Vratili su ih za svega par dana. Isprobao ih odmah u trgovini, ali se nisu sad zatvarale do kraja. Opet vratili na popravak. Sad rade ok. Po dva puta iz podmazujem tijekom dana kada su u poslu. Bili su kao iznenađeni u trgovini jer kao nikada nisu imali reklamaciju sa tim škarama. Ovo im je prva. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Najnoviji postovi

Na vrh