Nedjelja, 29.01.2023. Probali smo ja i supruga vidjeti šumu od mojeg oca, dalje s autom nismo ni probali. Dalje smo se probili pješke.
Pouzdano znam da je na početku mandata, sadašnji načelnik općine okupio više vlasnika velikih parcela i vlasnika novih, velikih traktora i prikolica, uz ovakav put i predložio im: općina bude financirala, platila mljeveni kamen i općinski stroj bude uredio poljske puteve, samo vas molim za suradnju, da vi vašim traktorima s prikolicama dovezete potreban materijal i skipate ga po ovakvim putevima. Ostao je cinički ismijan, niti jedan jedini nije dovezao niti 1 kg materijala na poljski put.
Pamtim "resoaške", naređene radne akcije, u kojima su morali učestvovati svi vlasnici zemljišta uz određeni poljski put, te makar s kravicama i kolima dopremiti po određenom ključu zavoz potreban za popravak i uređenje poljskih puteva. Obavezno je i svaki vlasnik morao radi odvodnje očistiti grabu pokraj puta, uz svoju parcelu. Nigdje nije voda stajala niti na putu, niti na zemlji.
Vidjeli smo hodajuči u nedjelju preorane i uništene PVC crvene kanalizacijske cijevi, namijenjene za odvodnju vode s zemlje u "štrekarsku grabu" i posljedicu poprilična jezera vode na zemlji... Oholost, velika pamet, nemar. Tko je uništio dobre stare poljske puteve, pa upravo ti oholi, bahati, samo je teško skužiti tko bi ih trebao iza svega popravljati, održavati???