• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Slike krajolika

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
I kod mene bilo ali zakasnil minutu dvije več se lovila noć pa nebi slike ispale kak treba ali bilo predivno(y)

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Moje fotke nisu tak lijepe, više su dokumentarne.
Šumska šetnja je bila prije ručka, polazak u 9:18, a povratak (na ručak) u 12:30. Odlučil smo posjetiti Turski zdenčec koji se nalazi ovdje:
,

Zakaj ima to ime, pojma nemam. Mogu samo nagađati da datira još od vremena kad su Turci krenuli na Beč.

a lokacija izgleda ovako (zdenčec je na prvoj sliki ona deblja crna točka desno od čeke u podnožju kosog terena):

Usput smo prošli pored jedne šumske kućice u izgradnji

i primijetili ovu peč.

Ak ne znate kakav se apetit dobije nakon takve šetnje bržim hodom, priuštite si jednu sličnu. 👌🥰

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Nedjelja, 29.01.2023. Probali smo ja i supruga vidjeti šumu od mojeg oca, dalje s autom nismo ni probali. Dalje smo se probili pješke.
IMG_20230129_143817.jpg
Pouzdano znam da je na početku mandata, sadašnji načelnik općine okupio više vlasnika velikih parcela i vlasnika novih, velikih traktora i prikolica, uz ovakav put i predložio im: općina bude financirala, platila mljeveni kamen i općinski stroj bude uredio poljske puteve, samo vas molim za suradnju, da vi vašim traktorima s prikolicama dovezete potreban materijal i skipate ga po ovakvim putevima. Ostao je cinički ismijan, niti jedan jedini nije dovezao niti 1 kg materijala na poljski put.
Pamtim "resoaške", naređene radne akcije, u kojima su morali učestvovati svi vlasnici zemljišta uz određeni poljski put, te makar s kravicama i kolima dopremiti po određenom ključu zavoz potreban za popravak i uređenje poljskih puteva. Obavezno je i svaki vlasnik morao radi odvodnje očistiti grabu pokraj puta, uz svoju parcelu. Nigdje nije voda stajala niti na putu, niti na zemlji.
Vidjeli smo hodajuči u nedjelju preorane i uništene PVC crvene kanalizacijske cijevi, namijenjene za odvodnju vode s zemlje u "štrekarsku grabu" i posljedicu poprilična jezera vode na zemlji... Oholost, velika pamet, nemar. Tko je uništio dobre stare poljske puteve, pa upravo ti oholi, bahati, samo je teško skužiti tko bi ih trebao iza svega popravljati, održavati???

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Baka mi pričala o tim akcijama. Na jednom dijelu blizu mene je šuder bil na pol metra pod zemljom i navažalo se s kolima šoder na put.
Svi vlasnici parcela uz put trebali su prisustvovati. Čak je bila određena i količina kolko treba navoziti. Kolko je ko imal rali uz taj put, tolko je trebal kola šudra dopeljati. I niko nije izostajal s tih akcija. Probat ću i sliku pronaći, negdi sam ju imal...

Najnoviji postovi

Na vrh