• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Slike krajolika

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,086
Muha,,ako budeš pičio oko Labina,,Raše i malog mjesta Most Raša,,poslikaj koju,,da me vratiš u prošlost,,dole sam u ljeto davne 79, kao srednjoškolac zarađivao,,novce za svoju ekskurziju,,na tad poljoprivrednom dobru.
Jebi ga prijatelju, ufatila me noč, ali evo ti barem slika rijeke Raše i vremenske trake rudarima Raše koji je u Labinu.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
2,000
Muha,,mijenjaj profesiju,,bacaj ključ 13 i hvataj se fotki,,,
Hvala ti za ove fotke,,prelijepe su,, ako je to onaj most na rijeci Raši,,,vratio si mi misli mnogo godina unazad,,,inače na tom putu od Labina prema dole ,to jest Puli,,i tad se taj put zvao magistrala,,pogotovo onaj dio kad se spuštali od Labina prema Raši, tu su bile i djelimično serpentine ,a umjesto današnjih željeznih barijera tad su bili oni kameni stubovi ,,,kod mene su se zvali kolobrani,,,Još jednom hvala ti što si mi vratio i ono " loše doba"kad se nije smjelo mnogo toga,,,
Samo da napomenem,,tad nisam imo lične ili osobne karte, samo sam imo zdravstvenu legitimaciju,, koja je vrijedila više tad negoli danas mnogo toga,,Muhać,samo da ti poželim sretan povratak kući,,,(y)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,521
A neke od ovih mogu bez uređivanja na razglednicu, ako neko još zna kaj to je.
Naravno bez divova u brodogradilištu slike nebi bile kompletne.

Nisam u Uljaniku bio od davne 2001-02, u bivšoj firmi dok sam radio često sam kombijem išao tu po robu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,086
Hvala ti za ove fotke,,prelijepe su,, ako je to onaj most na rijeci Raši,,,vratio si mi misli mnogo godina unazad,,,inače na tom putu od Labina prema dole ,to jest Puli,,i tad se taj put zvao magistrala,,pogotovo onaj dio kad se spuštali od Labina prema Raši, tu su bile i djelimično serpentine ,a umjesto današnjih željeznih barijera tad su bili oni kameni stubovi ,,,kod mene su se zvali kolobrani,,,Još jednom hvala ti što si mi vratio i ono " loše doba"kad se nije smjelo mnogo toga,,,
Samo da napomenem,,tad nisam imo lične ili osobne karte, samo sam imo zdravstvenu legitimaciju,, koja je vrijedila više tad negoli danas mnogo toga,,Muhać,samo da ti poželim sretan povratak kući,,,(y)
Hvala, sretno smo sinoč sleteli, nadam se da nebu kakva čestitka u ponedeljak stigla sa sličicom :unsure:

Malo sam prekopal neke stare slike sa starih proputovanja, ove su iz 2014 pa evo koja slika Raškog polja slikana po danu. Nisu neke, ali takva je tehnika onda meni bila dostupna.
Garant je tu na slikama koji stari objekt koji je postojal i kad si ti radil ovde pa ga možda prepoznaš.

Ovo je spuštanje od Barbana prema Most Raši.
Tu u dolini protječe Raša, a malo desno je sad kamenolom

Ovo je najvjerojatnije tebi najvrednija slika jer ovaj objekat je i onda garant postojal i onda.
Kaj to je ja nemam pojma.

Ovo je također neki objekat slikan u toj dolini.
Onak iz vožnje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,086
Ovo je pogled u retrovizoru.
Slikan je kamion, on je bil interesantan, ali u kadar je upala i Raša.

A ovo je slika one Labinske povjesti slikana po danu.
Na njoj se vidi i Labinski šoht (toranj)

A na šohtu također dio povjesti.
Bila je noč, ali vjerujem da je sve koš uvijek na njemu.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
2,000
Hvala ti!!!,,mnogo je toga se promijenilo,,od tad,,al ipak imam neku viziju,,sa ovih slika,,meni samom je tad bilo veliko iznenađenje otkud u srcu kamena tad plodna ravnica i ogromna polja sa kanalima zasijana kukuruzom i djetelinom,,,prvi put sam se tad susreo sa kvadratnim balama sijena,,i tu sam bio sezonac nekih 40 dana,,i trebam kući,,tražim isplatu,,kad mi taj šef,,u to doba,,nudi da ostanem tu zastalno ,a ja imam još jedan razred srednje škole,,,a inače sam stanovao u Labinskom predgrađu pod nazivom Vinež,,sta mu ga znači,nemam pojma,,al tad je to bilo naselje za radnike rudnika Labin(y)

Najnoviji postovi

Na vrh