Jebate, ja ne znam zašto se toliko lome koplja oko nekih stvari konstantno na ovom forumu... Svakim danom sve manji poriv imam da išta čitam ovdje.
Morate razumijeti da nisu svi školovani i stručni, nemaju svi mogućnosti imati profi opremu i pravi materijal.
Ta bokte za obične bazične elektrode moraš napraviti dobar đir dok ne nađeš trgovinu koja ih ima, a ne daj bože da ih pitaš koje su elektrode u pitanju. Tražiš običnu rutilnu 6013, a prodavač nema pojma šta si ga pitao, isto tako niti svaki kućni majstor nema sve u malom prstu i sve dostupno, napravi kako najbolje zna i umije.
Nadalje... Poštujem svakog stručnjaka kao što je kolega plus, vidi se da gospodin barata materijom, ali jednostavno, teška su vremena da bi se posezalo duboko u džep da se plati nekog varioca (Koji BTW sigurno neće doći sa strojem od 300.000kn s kojim radi u firmi nego sa nekim džepnim kinezom od 1.300kn baš za fušeraj) za po meni isto tako poprilično banalno varenje, mimo cijene da ne govorim dali bi varioc uopće došao za koji dan ili tjedan, a tebi treba stroj, traktor ili šta već.
Kako je kolega Draško odradio je sasvim fajn, osim što pojačanje nebi bilo na odmet s obzirom da je ovo već pretpostavit ćemo drugo varenje (Ako ne i koji put više).
E sad, naravno, svatko ima svoje - svatko zna svoje tako da...
Uzdravlje! 🍻