Ode glava..a mogla je još godinama pasti.
Da li ima tko iskustva kako se postaviti prema sustavu ?
Bila je policija i lovnik.
Koja je to životinja?
I da..lovnik je sve meso s kožom odnio sebi .
Imam jedno svoje iskustvo, ali bez štete:
Vozio sam se Mazdom 323, starije godište, doma iz vinograda, po mraku. Taman u prolasku pokraj našeg vodotornja, a desetak metara prije tele-repetitora, mi se u prednji lijevi kraj, kao bomba, iz živice zabila srna. Bio je vrlo jaki udarac, onako po zvuku. Na tren sam bio jako zbunjen, pa koji se vrag dogodio, onda sam vidio da se srna koprca, lijevo, na zemlji, pokraj auta, stao sam onako kao ukopan, otvaram vrata da izađem, izlazim van, srna u tim trenucima dolazi k sebi i kao ispaljena iz katapulta, s tla skoči preko haube Mazde, na desnu stranu, zabije se u grabovu živicu pokraj puta, probije se i odjuri prema vodotornju i dalje u vinograd u mrak. Ja sam bio nespreman i zapravo šokiran.
Svijetlim ja iza toga s mobitelom i gledam, nemam vidljive štete, bubnula je u sami rub lijevog blatobrana i šalice fara, a tu je lim naj-jači. Sjednem u auto i vozim se doma, sav zbunjen...
A prije dosta godina sam slagao auto od kolege s posla, Volvo 60, njegov sin stanuje u Međimurju i naletio je na srndača, ili jelena, neznam točno, auto je bio kao gromom pogođen. Razbijeno staklo vozača, demolirana limarija itd. Znam da sam bio kod njih, da mu odblokiram "zaštitu" da ga je mogao transportirati na daljnje popravke. Šteta je bila jako, jako velika.
Ovako se sada, "kao aktualno" o tome raspravlja i piše:
Štete od divljači sve su češće, a rješenja tog problema nisu jednostavna
www.novaczasutra.hr