• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ode glava..a mogla je još godinama pasti.

Da li ima tko iskustva kako se postaviti prema sustavu ?

Bila je policija i lovnik.

Koja je to životinja?

I da..lovnik je sve meso s kožom odnio sebi .

Prilozi

• 20230408_203145.jpg
    20230408_203145.jpg
    43.1 KB · Pregleda: 105
  • 20230408_201527.jpg
    20230408_201527.jpg
    51.6 KB · Pregleda: 105
Posljednje uređivanje:

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ak postoji znak da je divljač na cesti,bojim se da bude grdo.
Kaj se kaska tiče neznam kako tretiraju (dal ima kakva opcija "nalet divljači").
Mislim da dobar odvjetnik sve odradi u tvoju korist.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Kaj se kaska tiče neznam kako tretiraju (dal ima kakva opcija "nalet divljači").
Ak imaš kasko moraš zvati policiju da napravi zapisnik jer bez toga nepriznaju, a ako zoveš bilo bi dobro da nisi gledal u flašu inače si zgorel dokraja.Prošli tjedan radil policu(nije kasko) i ima stavka nalet divljači , ali to kako kod nas stvari stoji čini mi se vrijedi ako divljač naleti na auto, na slici je auto pogodil divljač praktički sa sredinom.

Dominik99

Aktivni član
Tu od
22 Lis 2015
Poruka
120
Ima prstena za kupiti...
znam da ima, tu u blizini kod mene ima odlican auto elektricar on ima doslovno mali milion dijelova, alnasera i alternatora pa mi je on dao rotor sa skoro novim kolektorom

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Imao sam sličnu situaciju prije dvije godine i na žalost nisam ništa uspio riješiti jer su policajci slikali i priložili da postoji znak za divljač kilometar od mjesta nesreće. Nisam se natezao s odvjetnicima i tužbama da mi trošak tužbe ne bi bio veći od popravka.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Ja sam druga država i skoro slično tretiraju takvu situaciju. Policija neželi ili nezna da tretira ozbiljno taj znak, te olako donose svoju ocjenu za odgovornost.
Pravi termin tog znaka je opreznost postoji mogućnost kretanja ili zadržavanja životinja po kolovozu i tu postoji odgovornost vozača. Životinja koja izlijeće iz šume brzinom od 50 km na kolovoz , vozač nije u mogućnosti da preduzme radnju da je izbegne, bez obzira kako je došlo do kontakta, jer vozač nema obavezu da prati okolni teren već samo kolovozne površine.
Pre dve godine kolega je udario divlju svinju, i nije prihvatio odgovornost, policija ga okrivila, na sudu nije kriv jer mu je veštak saobraćajni izveštčio ono gore opisano.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ode glava..a mogla je još godinama pasti.

Da li ima tko iskustva kako se postaviti prema sustavu ?

Bila je policija i lovnik.

Koja je to životinja?

I da..lovnik je sve meso s kožom odnio sebi .
Imam jedno svoje iskustvo, ali bez štete:
Vozio sam se Mazdom 323, starije godište, doma iz vinograda, po mraku. Taman u prolasku pokraj našeg vodotornja, a desetak metara prije tele-repetitora, mi se u prednji lijevi kraj, kao bomba, iz živice zabila srna. Bio je vrlo jaki udarac, onako po zvuku. Na tren sam bio jako zbunjen, pa koji se vrag dogodio, onda sam vidio da se srna koprca, lijevo, na zemlji, pokraj auta, stao sam onako kao ukopan, otvaram vrata da izađem, izlazim van, srna u tim trenucima dolazi k sebi i kao ispaljena iz katapulta, s tla skoči preko haube Mazde, na desnu stranu, zabije se u grabovu živicu pokraj puta, probije se i odjuri prema vodotornju i dalje u vinograd u mrak. Ja sam bio nespreman i zapravo šokiran.
Svijetlim ja iza toga s mobitelom i gledam, nemam vidljive štete, bubnula je u sami rub lijevog blatobrana i šalice fara, a tu je lim naj-jači. Sjednem u auto i vozim se doma, sav zbunjen...

A prije dosta godina sam slagao auto od kolege s posla, Volvo 60, njegov sin stanuje u Međimurju i naletio je na srndača, ili jelena, neznam točno, auto je bio kao gromom pogođen. Razbijeno staklo vozača, demolirana limarija itd. Znam da sam bio kod njih, da mu odblokiram "zaštitu" da ga je mogao transportirati na daljnje popravke. Šteta je bila jako, jako velika.

Ovako se sada, "kao aktualno" o tome raspravlja i piše:

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Jednom davno ja sa stojadinom maznuo divlju svinju...svinja pobjegla(naravno), a ja mladi vozac sam popravljaj auto...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Jednom davno se i meni Bambi u kotač zaletel.
Malo je stradal blatobran pa sam oprezno otvaral vrata i dok sam se ja pojavil vani bratič je več vikal, otvaraj bunker.
Doma smo mu kaput skinuli, a kaj je dalje bilo.....morete i sami predpostaviti.
Sreča pa je to bilo davno, danas bi me takav postupak mogel opasno koštati.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Dobro sam izčitao ovaj tekst što je kolega plus postavio, mogu samo da dam svoje stav da je napisan onako kako to treba da se zaštiti sve institucije i ostavi nedoumicu vozačima. Naravno svi uviđajni policajci evropskih država , pa i naših , pokušavaju tako i postupiti da okrive vozača ako vozač nije dovoljno upoznat sa odredbama zakona da se putevi moraju projektovati i izgraditi tako da u svim mogućim uvjetima omoguće bezbedno kretanje učesnika...
Za nekontrolisano kretanje divljači nadležni (putevi) mora da preduzme mjere da se to spriječi, ako to izostane dužni su da namire nastale štete. Vlasnik vozila nemože da bira i plaća polisu obaveznog osiguranja svog vozila iz koje se izdvaja dio za izgradnju bezbednih saobraćajnica. Tu nastaje problem. Da nedužim vozač netreba da prihvata odgovornost i treba zahtijevati od policije da dostavi slučaj nadležnom sudu za utvrđivanje odgovornosti. Za nalet divljači policija bi trebala da tuži puteve ili bar da stavi vozača u ravnopravan odnos te tuže vozača i puteve.
Ukoliko je bila jedna strana optužena vozač, a u procesu od strane suda vozač oslobođen, policija treba da pokrene drugi proces tužbom puteva. Ovo drugo se u praksi ne primenjuje i vozača ostave da se parničnim postupkom bore za štetu. Ili sud ne vodi računa o rokovima te namjerno prvi proces odugovlači da zastari podnošenje prijave na puteve po službenoj dužnosti. I u ovom slučaju vozač ostaje sam.
Bez obzira na sve, vozači trebaju pozvati policiju da se izvrši uviđaj LM SN, te ne prihvatati odgovornost već tražiti sudsku odluku, a u korist svoje odbrane zatražiti ili dostaviti nalaz vještaka saobraćajne struke. Naravno pričam o naletu životinje.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Kad hoćeš popraviti stvari pa ispadne još gore. Htio poništiti razlike iz prve prihrane... U prskanju prošli nizbrdo, ali sad se voda nalila u tragove jer se pojavio neki izvor

Prilozi

• IMG_20230423_191405.jpg
    IMG_20230423_191405.jpg
    47.3 KB · Pregleda: 93
  • IMG_20230423_191442.jpg
    IMG_20230423_191442.jpg
    73 KB · Pregleda: 93

Najnoviji postovi

Na vrh