• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SLIKE - NEZGODE, LOMOVI...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,678
A što ako nije za popravak a nemam više račune od njih?
 

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
Kad dođu raditi zapisnik sve će ti objasniti . Bilo je prošle godine par slučaja u okolici Križevaca i sve su štete isplatili .
 

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,678
Sad mi je malo lakše jer šteta nije baš mala.
Ja sam bio čuo da ne priznaju ako 0 pukne kako je bilo kod nas ali sad vidim da nije tako.
 

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
691
Koliko ja vidim ovde je osiguranje izvedeno sa vijkom tako da kad mu dodje muka onda popusta vijak,.elegantno i jednostavno rijesenje..
 

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
525
Dobro je dok pukne taj sigurnosni šaraf, a na moju nesreću meni lanjsku jesen kod zaoravanja kukuruzišta nije pukao šaraf nego je pukla daska. A to samo zato što sam bio brži u branju kukuruza od mejaša (Toni doo) koji su na mojoj parceli napravili okretište za kombajn i traktor sa prikolicom. Zemlja je sama po sebi malo tvrđa, a oni su mi još dodatno povaljali. Na početku je oranje išlo solidno, dok nisam došao do njihovih tragova. Prvo je pukao sigurnosni šaraf, promijenio sam ga i nekoliko krugova nakon toga je pukla i daska. Istina Bog daska je već bila dosta potrošena, ali s tom takvom daskom sam orao 7 godina i nije bilo problema. U pitanju je plug Landsberg 12" dvobrazni.
2ahxkz5.jpg[


21mg0pd.jpg[

Na drugom polju sam brao kukuruz i samo što sam pobrao, došla je ekipa iz Prilesa, postavila JD70xx sa kamionkom prikolicom na moju zemlju, a put ide uz nju. Brao sam tablu niže i poučen iskustvom od ranijeg pucanja daske išao sam reći "prijatelju" neka makne traktor i prikolicu na put, što je i obečao napraviti, ali nije i još se tako sa punom prikolicom vozio kakvih 100 metara po zemlji. Kod oranja sam tu išao polaganije, i iako je bilo osjetno teže nisam ništa potrgao.

https://www.youtube.com/watch?v=GfpG4B_bvJ8
Za dalje bude izgleda moralo ovako.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

MASSEY2620

Novi član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
10
Kod mene su problem bili panjevi koji se nisu dali isčupati, parcela je imala nekoliko ovakvih grmova koje smo plugom riješavali a napravili smo i 5m drva debljine 10-15 cm.


 

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
691
Ako si ovo grmlje(korjenje) cupo plugom onda nije ni bila nikakva havarija u odnosu na uradjeni poso
 

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,211
MASSEY- nisam do sad još vidio takav sistem,večinom je vijak u nosaču glave,ali sviđa mi se!

vargas-bome je gadno daska ruknula...

I meni je prošle jeseni pukao vijak,parcela nikad nije bila orana dublje od 20cm,i jasen iz ugla pustio korijenje do polovice parcele...


upload jpg
 

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Kod nas bez sake sarafa ne ides u polje, dobro je kad otpadne jedan pa brazda ostane visiti, starom ispala komplet prva brazda i zaoru ju ove druge dvije, dok smo ju nasli ujutro pa dovukli kuci pa namontirali, posla cudo
 

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,211
To ti je radi rupa u koje ide šaraf... Kako šarafi pucaju,tako se i rupa širi i deformira,i svaki sljedeći šaraf sve lakše pukne,jer previše "radi".
 

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Ma i skontao sam, da su ubacivani sve obicni sarafi, logicno bi bilo da je gornji saraf cvrsci npr 10.9, a donji 8.8 i onda bi se samo preklopila brazda, stavis drugi i pici, a ovo je metano samo da se vozi.

Poslano sa mog Nexus 4 koristeći Tapatalk
 

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
525
Na mojem Landsbergu je jedan šaraf m12, a drugi m14, i ne stavljam jače od 8.8 tako da kad pukne većinoma je to 12. U traktoru uvijek vozim te rezervne šarafe, u stvari imam 3 kutije sa šarafima, jedna je samo sa m12, druga sa m14, a treća veća je miješana od m6 do m16, i to različitih dužina jer vrag nikad ne spava, a obično se desi da kad si naj dalje od kuće ili slomiš ili izgubiš šaraf, i onda je po meni blesavo zbog takve stvari ići doma s polja. I obavezno vozim remen ventilatora jer je na Hurlimanu širine 10 mm i već mi se dogodilo da sam morao zvati sina da mi na polje donese rezervni remen kad mi je pukao remen. Nije največi problem u samom defektu, jer to i nije nešto prestrašno, nego je veći problem kad te vrijeme ganja za odraditi posao, a moraš zbog par kuna vrijednosti gubiti vrijeme. Isto vrijedi za čivije , osigurače , rascjepke i zegere. Najčešće dimenzije su uvijek u traktoru.
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,084
Komšijin plastenik , metalna konstrukcija
 

Prilozi

  • IMG00190.jpg
    IMG00190.jpg
    62.4 KB · Pregleda: 136

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,214
I moja dva plastenika su isto savijena, metalna konstrukcija.. Na jednom treba samo malo ispraviti cijevi, a na drugom mijenjati foliju i cijevi skidati i ravnati..
 

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,211
A hebemu,pa takve plastenike treba obraniti od snijega... Kad jako pada,cijeli dan i noć ih čistimo na smjene,svakih sat-dva. A imamo ih 7 komada,5x20,i ponekad kad ih sve očistimo,na onom od kojeg se prvog krene već ima 10-15cm snijega.
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,084
Snijeg , cijevi totalno uništene , folija takođe. Neupotrebljiv.

Na mom kraju je u zadnje vrijeme jako mnogo plastenika podignuto i nema se dovoljno iskustva u tom polju.
I moj plastenik je na prvi snijeg poklekao ali na svu sreću prošao sam jako jeftino jer sam ga uspio podići i vratiti u prvobitni položaj , naravno nakon toga je ojačan i izdržao je ovaj zadnji ''dupli'' snijeg.
A mnogi koji su podcijenili težinu snijega su prošli ovako.
 

Najnoviji postovi

Na vrh