- Tu od
- 2 Pro 2011
- Poruka
- 1,259
Slabo bome, pretpostavljam bez obzira na sortu daju 2,3 kn.
To je dobra cijena na veliko, kod nas je oko 0,35 KM (18 evro centi), a u susjednoj Srbiji 20 feniga (10 evro centi) za Kg..
Slabo bome, pretpostavljam bez obzira na sortu daju 2,3 kn.
imam nekoliko stabala čačanske rodne, prvi rod... zanima me kad ta šljiva sazrijeva? na netu sam našao svakojake informacije od druge polovine kolovoza pa po nekima do kraja rujna... kod mene još nisu zrele pa ne znam dali to ima veze sa sušom ili nekim drugim uvjetima...
molio bih ako netko može dati odgovor iz prakse
hvala žuti!Čačanska rodna dozrijeva krajem kolovoza početkom rujna , normalno da može biti odstupanja , ovisno od godine , ... ja sam jedan dio rodne već pobrao ( voćnjak se nalazi u brdu ) a dio je još uvijek zelen ( voćnjak iza kuće ) tu planiram berbu za otprilike 10 dana
ja svoje vadim za 1 mj.
Info za šljivare: Podravka otkupljuje šljivu sa preko 18% s.t. po cijeni 2,30 kn/kg
nedavno sam pitao iskusne vocare kakva su iskustva sa cac.rodnom posto se pripremam da bas nju zasadim. Niko nista nepise jel je to niko nema ili nije vredna pomena.
žuti ti i tatko vi steme stvarno razuvjerili nekih nedoumica oko č.rodne jesenas je sadim.Samo mi se čini žuti da je kod tebe razmak između sadnica malo veci. Kod mene parcela gdje cu sadit sljivu malo je strana i okrenuta prema jugu koji bi razmak mogao doci u obzir.
Kod mene je razmak 4 x 4 m , možeš ići na veći razmak a možeš i na manji.
Ja nisam baš za taj razmak, ajde da kažem u kocku, više sam npr za 5x3 ili 4,5x3 ili 4,5x2,5 ili 4x2m, znači takav razmak da se formiraju redovi i da sklope krošnju odnosno da prolaziš samo između redova, na taj način najviše iskorištavaš prostor.
Pošto je kod mene gdje mislim saditi šljivu malo veći nagib tla tako da bih traktorom mogao prolazit samo između redova traktor je MF mislim dabi razmak 4x2m bio dobar