• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SMIJEŠNE SLIKE

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Povijesne ličnosti ne neki način "preživljavaju". Nisu ti pojedinci bili dobri za sve, ali nisu bili niti loši za sve. I spomenik banu Jelačiću je na sreću ostal sačuvan pa se mogel opet postaviti kad je za to došlo vrijeme. :) Nikad se ne zna kaj nam buduće vrijeme nosi. :unsure:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
@iwanho, to ti, na žalost, izražava stanje duha nacije. Neki nemru nikak jugu prežaliti, a nema je već 30+let...
Umjesto da vole svoju zemlju i svoju državu, čeznu za nečim čega više nikad ne bu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Meni je logički žaliti za nečim kaj mi je bilo dobro.
Volim ja svoju zemlju ali sam mladost (kad mi je bilo dobro) ostavil u onoj.... nit bu mladosti nit one zemlje nikad više ali ja čeznem i dalje za tim.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Ni onda ni sad, u biti samo s kraljem Tomislavom smo bili svoji gospodari, a ovo sve poslije nekakve zajednice više ili manje poštene, jedino ona u austrougarkoj je bila donekle ok, dok nisu mađarima narasli apetiti, pa i ta Jožina jugovina je bila bolja za nas od one Perine kraljevine, i evo sad imamo svoje okvire kako ti reče 30 godina, a sve manje smo svoji na svome, istinske slobode nemamo.
"...... slobode koji nema, taj slobodu sanja, ah ponajljepši san, i moja duša tim sankom sanja i pozdravlja joj dan......".

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
Meni je logički žaliti za nečim kaj mi je bilo dobro.
Volim ja svoju zemlju ali sam mladost (kad mi je bilo dobro) ostavil u onoj.... nit bu mladosti nit one zemlje nikad više ali ja čeznem i dalje za tim.
Muha,, izgleda da smo ti i ja baš oni neki,, ko Izet Fazlinović,,, kad Titinu rezbariju u drvetu izvlači na onoj špagi,,,,
Baš kao što kažeš,, znam kad mi je bilo dobro,,,
Isto bi da reknem,,, danas se bolje živi,(možda bolje)
al kunem se prije je bilo ljepše,, i ti mnogo ljepše,,

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
A kaj je bilo bolje? Ni bicikl ni TV si nismo dugo mogli priuštiti. O nekom standardu života da ne govorimo.
Znam da sam svaki dan poslije škole bil na paši, cijelo ljeto pored dreša. Moped nisam nikad imal, jer mi taj "luksuz" roditelji nisu mogli priuštiti ni kad sam išel u srednju školu...

Stvari su nekak na bolje krenule dok sam dobil stipendiju '87 te se zaposlil '89.
Stan od firme nisam dobil, niti su moji otplatili kredit kutijom cigareta...jer ga nisu mogli dobiti.
Bilo je bolje djeci zaposlenih u državnim firmama, a mi, seljačka djeca, bili smo diskriminirani. Nismo znali ni za "Djeda mraza", već samo za Sv. Nikolu, koji je puno skromnije darove nosil...

Većinu toga kaj imamo, zaradili smo za ove države.

Ma, serem se na jugu...

TihoST1

Dobro znana faca
Tu od
1 Sij 2021
Poruka
130
A k tome krize i nestašice,redovi za kavu,deterđent za pranje rublja,ulje,mlijeko itd.
Parni i neparni dani za automobile,tri dana se obavljao tehnički pregled za automobile.
Industrijalizacija reforme,stabilizacija,zaduživanje,prelijevanje iz šupljega u prazno.
Ajme :eek:

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
A kaj je bilo bolje? Ni bicikl ni TV si nismo dugo mogli priuštiti. O nekom standardu života da ne govorimo.
Znam da sam svaki dan poslije škole bil na paši, cijelo ljeto pored dreša. Moped nisam nikad imal, jer mi taj "luksuz" roditelji nisu mogli priuštiti ni kad sam išel u srednju školu...

Stvari su nekak na bolje krenule dok sam dobil stipendiju '87 te se zaposlil '89.
Stan od firme nisam dobil, niti su moji otplatili kredit kutijom cigareta...jer ga nisu mogli dobiti.
Bilo je bolje djeci zaposlenih u državnim firmama, a mi, seljačka djeca, bili smo diskriminirani. Nismo znali ni za "Djeda mraza", već samo za Sv. Nikolu, koji je puno skromnije darove nosil...

Većinu toga kaj imamo, zaradili smo za ove države.

Ma, serem se na jugu...
Upravo tako.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Da nastavim dalje... jebeni rat od te iste juge, mi je uzel mladost (iako nisam bil na bojištu) i donesel strah i neizvjesnost, te male plaće tijekom toga vremena....
Istina, bilo je i dobrih stvari, no nekak me nisu dopale.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Materijalno blagostanje često puta ne donosi sreću i zadovoljstvo. Ak ste danas sretniji i zadovoljniji, svaka čast, uspjeli ste.
Ne mogu reči da mi je danas lošije nego onda. dapače imam svega puno više. Nimalo mi ne fali Juga, fale mi samo neke stvari koje su onda bile bolje. Nije ih bilo preveč, ali bilo ih je i sa sjetom se sjećam tih lijepih trenutaka, ali ne Juge kao države. Možda je to zbog toga kaj sam onda bil mlad i zdrav. Nekak mi se čini da smo bili zadovoljniji i sretniji skromnijim životom, nego danas kad imamo puno više, ali vidimo koliko neki kradu, a sve se to na koncu otkida od sirotinjskih usta.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
ZJ,, osim tebe niko nije spomeno Yugu,,, i pročitaj malo bolje,, reko sam danas se živi bolje,, al meni lično je prije bilo ljepše,,,
bolje-ljepše su dva različita pojma,,, prije se nije imalo,, al i danas mnogi nemaju,,,
nije bilo televizije,, al su bile pune kuće djece,, i bilo je djećije graje po sokacima,,, a danas da nije pasa lutalica sokaci bi bili pusti,,
prije su škole bile pune djece,,, a danas su mnoge,mnoge zaključane,, ili ih pohađa nekoliko učenika,,
il ako ih ima više onda pravimo dvije škole pod jednim krovom(sve što pišem odnosi se za moju sredinu,, imalo šire) da se nebi djeca družila nedaj bože,,
Sad imaš sve ama baš sve,, pa se nesmiješ rukovati,, anedaj bože grliti i ljubiti,, možeš ići gdj god hoćeš
ako imaš hrpu papira,, i opet ako te puste vlastodržci,,
Ako imaš zdravstveno osiguranje,, možeš se liječiti ako imaš pogolemu gutu eurića,, ili nekog svog jakog,,
ako misliš daće ovo proći i biće ko prije,, griješiš,, poslije ove kovide,, garant će doći neka nova,, ferida,, il
ko zna koja druga baja,, i uživaj u ovoj ljepoti,,

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
"Gruntovcani" su primjer kako je posten covjek zivio nekad.

• Like
Reactions: ZJ

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Mislim da je opća naobrazba u YU bila na daleko višem nivou!
Sad da malo potpalim! :p
Zašto se danas, u školi, ne uči čirilica?

Na vrh